Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Frankfurter Allgemeine: Η Γερμανία δεν κερδίζει λεφτά από την Ελλάδα

Ένα προκλητικό για τον ελληνικό λαό άρθρο δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, η οποία σε κείμενο με τίτλο «Ο μύθος των 400 εκατομμυρίων ευρώ», υποστηρίζει πως η Γερμανία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά γράφεται, «πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Γερμανία κερδίζει χρήματα -μέσω τον πακέτων στήριξης- εις βάρος των Ελλήνων». Στην συνέχεια αφήνοντας αιχμές προς τους Έλληνες πολιτικούς για την προεκλογική διαχείρηση της οικονομικής κρίσης, τονίζεται πως «και σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιείται -αυτό το ψέμα- από πολιτικούς προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους κατά την προεκλογική τους εκστρατεία».

Στο δημοσίευμα δίνεται το παράδειγμα Γερμανών που έχουν συμμετάσχει σε συζητήσεις για την οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στις οποίες Έλληνες συνομιλητές τους, υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν η Γερμανία να δηλώνει πως σώζει την Ελλάδα την ώρα που κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από τόκους.


Frankfurter Allgemeine Zeitung
(Photo credit: Wikipedia)
Στην συνέχεια η εφημερίδα κάνει την διαπίστωση πως τέτοιες κουβέντες-κατηγορίες προς την Γερμανία μπορεί να ακούσει κανείς στην Ελλάδα από τον Δήμαρχο μίας μικρής πόλης μέχρι έναν απλό συνεπιβάτη στο τραίνο.

Με καθαρά ειρωνικό τρόπο η «Frankfurter Allgemeine» συνεχίζει, «εάν μάλιστα -έκπληκτος- κάποιος ρωτήσει πώς τους έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση, η επόμενη ατάκα που θα ακούσει είναι:

Η Γερμανία δανείζεται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο χρήματα, τα οποία στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με τοκογλυφικό επιτόκιο. Έτσι, στη σφαίρα της -ανεξέλεγκτης- φαντασίας των Ελλήνων η Γερμανία κερδίζει μέχρι και δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την ελληνική κρίση» αναφέρει η εφημερίδα.

Στην συνέχεια σε σχόλιό της η εφημερίδα τονίζει πως «τα παραπάνω δεν είναι η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κυρίαρχη άποψη των Ελλήνων». Από τους σχολιασμούς του γερμανικού εντύπου δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, πως «η Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια έχει κερδίσει από την ελληνική κρίση γύρω στα 400 εκατομμύρια ευρώ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...