Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η Χαρά Νίκα Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας

Η Χαρά Νίκα εκλέχτηκε  Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας κατα τη χθεσινή συνεδρίαση του νέου   Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 17/12/2013.


Το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκα Χαρά (Καθηγητές Εν Δράσει)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατράκου Δήμητρα (Καθηγητές Εν Δράσει)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ψωίνου Έφη (Καθηγητές Εν Δράσει)
ΤΑΜΙΑΣ: Χρόνης Ευάγγελος (Καθηγητές Εν Δράσει)
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σωκράτους Χαρά (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ)
ΜΕΛΗ: Μυλωνάς Θωμάς (Καθηγητές Εν Δράσει)
Γεωργόπουλος Ευάγγελος (ΔΑΚΕ)

Το Δ.Σ. αμέσως μετά τη συγκρότηση σε σώμα, συζήτησε το θέμα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα επειδή κρίνει ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που ανοίγει την κερκόπορτα στο τιμωρητικό μέτρο της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, και το πρόσχημα για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων, και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών, που μεθοδεύονται από την κυβέρνηση και περιγράφονται ήδη σε έκθεση του ΟΟΣΑ.

Γι' αυτό το λόγο καλεί όλους και όλες τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες, καθώς και τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από όλα τα σχολεία σε εκδήλωση-συζήτηση για το θέμα αυτό,  τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ώρα 17:30, στην αίθουσα τελετών του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, ώστε ο κλάδος να έχει ενιαία γραμμή και αντιμετώπιση. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να μας μεταφέρει τη θέση του σωματείου και να μας ενημερώσει σχετικά.

Καλεί επίσης τις διοικήσεις των σχολείων της περιοχής μας να ΜΗΝ προχωρήσουν στην οργάνωση ομάδων εργασίας που αφορούν την αυτοαξιολόγηση και να ΜΗΝ προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και έκθεση «αυτοαξιολόγησης».

Σε κάθε περίπτωση καλεί τους συναδέλφους Διευθυντές και Διευθύντριες να αναβάλουν τυχόν προγραμματισμένες συνεδριάσεις των συλλόγων τους για μετά την ημερομηνία αυτή, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ζύμωση και όλοι οι συνάδελφοι/ισσες να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα του ζητήματος.

Επίσης καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απαγόρευση της προχτεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, και ψήφισμα καταγγελία για τη σύλληψη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, που προσήχθη για δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Σας ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                           Η γεν. γραμματέας
Νίκα Χαρά                                              Ψωίνου Έφη
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=28000#sthash.akR5Kfel.dpuf

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...