Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τριμερής συνάντηση για τη ΝΕΟΣΕΤ

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Υπουργείο Εργασίας, με εκπροσώπηση του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, του Σωματείου Εργαζομένων της ΝΕΟΣΕΤ και τους βουλευτές της Εύβοιας, Αναγνωστάκη Δημήτρη, Αποστόλου Βαγγέλη και Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο. 


Στη συνάντηση παραβρέθηκε και νομικός σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το περιεχόμενο της συνάντησης στους μετόχους της εταιρείας. Τη συνάντηση συντόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου Βασίλης.Από την πλευρά των εργαζομένων, του εργατικού κέντρου και των βουλευτών, τέθηκαν εκτός των άλλων και τα ζητήματα της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων καθώς και της έλλειψης ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Ο Υφυπουργός Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκη,  δεσμεύτηκε, να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, για να εξασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι, μετά τη λήξη καταβολής του επιδόματος επίσχεσης, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων, ακόμα και αν σήμερα είναι σε καθεστώς ομηρίας και δεν θεωρούνται άνεργοι.

Επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, για να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους όσοι βρίσκονται στη ¨γκρίζα ζώνη¨, βρίσκονται δηλαδή σε κατάσταση εργασιακής ομηρίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...