Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Χαλκίδα: Παγιδεύτηκαν από την ίδια αγγελία και έχασαν 3.000€!

Τα δύο θύματα πείστηκαν από αυτά που διάβασαν στην αγγελία που βρήκαν στο ίντερνετ, αλλά και από τα λόγια που άκουσαν στο τηλέφωνο...


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας που κατάφερε να ξεσκεπάσει δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου, σε βάρος δύο κατοίκων της Χαλκίδας. Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 31χρονος άντρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.


Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, 50χρονος ιδιοκτήτης φανοποιείου στη Χαλκίδα, εντόπισε αγγελία που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακή ιστοσελίδα και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 31χρονο, ο οποίος του συστήθηκε ως ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων από περιοχή της Κρήτης.

Ο 50χρονος πείστηκε, προκειμένου για την πραγματοποίηση υποτιθέμενης αγοράς μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε ο 31χρονος, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 36χρονος κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του 31χρονου, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ, για την υποτιθέμενη αγορά μεταχειρισμένου κινητήρα. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 31χρονου έχουν σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφίες για διάπραξη απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, από Υπηρεσίες Ασφαλείας της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...