Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κεδίκογλου: «Είναι ξεκάθαρο ποιος θέλει κλειστά σχολεία»

Αγώνας δρόμου ώστε να λειτουργήσουν τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία 

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση των εκπαιδευτικών σε απεργίες επέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καλώντας πάντως τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Είναι ξεκάθαρο ποιος θέλει κλειστά σχολεία, ποιος το προανήγγειλε» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι κλειστά σχολεία σημαίνει επιστροφή στον μεσαίωνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι η κυβέρνηση θα προασπίσει τη νομιμότητα, χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες για το τι θα πράξει εάν προχωρήσουν οι μαθητές σε καταλήψεις.

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ότι η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε για το θέμα του ελλείμματος και υλοποιεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Ό,τι μέτρα μας ζητούσαν να υλοποιήσουμε, τα έχουμε πάρει, τα έχουμε κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα του χρέους, το θέμα πλέον πρέπει να αντιμετωπιστεί, εξήγησε, βάσει απόφασης του Eurogroup του 2012, η οποία συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση-Βαρόμετρο της Public Issue, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η ελληνική οικογένεια περνά πολύ δύσκολα και η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της.

«Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό που εμφανίζει όταν λέει 'ναι' σε όλους και σε όλα» τόνισε χαρακτηριστικά: «Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ 'ή εμείς ή αυτοί' είναι νοοτροπία και μυρίζει λίγο σταλινισμό».

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, ο κ. Κεδίκογλου δεν θέλησε να δώσει απάντηση, ωστόσο, τόνισε ότι «στον ελληνικό λαό έχει γίνει σαφές ποιος μπορεί να συνεργαστεί με ποιον».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...