Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Μόσχα για πολιτικές και επενδυτικές επαφές


Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ  και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον Σεραφείμ Τσόκα, γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, πραγματοποιεί από σήμερα σειρά επαφών στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο της αποστολής  τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με ομολόγους τους από τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και συμβούλους και στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ευρύτερη πρωτοβουλία εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάδειξης των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Ελλάδα, αλλά και στην προετοιμασία της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στη Μόσχα.

Μεταξύ των συνομιλητών  της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι οι Γιούρι Ουσακόφ, βοηθός του  Ρώσου προέδρου για διεθνή θέματα, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Β.Πούτιν, Βλαντίμιρ Τιτόφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) κ.ά.

Για την προώθηση των επιχειρηματικών-επενδυτικών  σχεδίων και την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών θα υπάρξει ειδική συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δημοσίευμα στο  ΑΜΠΕ Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Του ανταποκριτή Θ. Αυγερινού

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...