Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αποκλεισμός του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων από τα κοινοτικά προγράμματα


Και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων είναι "θύμα" του αποκλεισμού από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του ΕΚΤ

Εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης μένει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (μαζί με αυτήν του Νοτίου Αιγαίου), όπως αποκάλυψε μόλις την περασμένη Πέμπτη, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της συμφωνίας που έχει συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου με την Τρόικα των δανειστών. Βασικό επιχείρημα στην απόφαση αυτή, είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες Περιφέρειες έχουν στατιστικά υψηλότερο οικονομικό επίπεδο από το μέσο όρο της Χώρας κι άρα δεν μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα από τα κοινωνικά κοινοτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στις Περιφέρειες αυτές.

Εξέλιξη που αφορά βεβαίως όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κι επομένως και όλους τους Δήμους της Εύβοιας, άρα και τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια άκρως δυσμενή οικονομική συγκυρία, με αυξημένες τις ανάγκες κοινωνικής πρόνοιας και που επιτείνει τα ήδη τεράστια προβλήματα φτώχειας και αποκλεισμού, τη στιγμή που αυτά τα κοινοτικά προγράμματα και οι συνοδές χρηματοδοτήσεις τους, θα συνέβαλαν στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην κατάρτιση των ανέργων και την ενίσχυση των ασθενεστέρων!

Η απόφαση αυτή διαλύει κυριολεκτικά προνοιακές δομές και ευκαιρίες απασχόλησης , στερώντας από την περιοχή μας, όλα τα κονδύλια που απευθύνονται σε ανέργους, μικρομεσαίους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μειονότητες κ.λ.π.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα και στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων όπως την κατάργηση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", μέσω του οποίου έχουν βοηθηθεί αρκετοί ανήμποροι συνάνθρωποί μας και όχι μόνο. Οι συνέπειες πέραν από την κατάργηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι πάρα πολύ μεγάλες και δυσάρεστες τόσο για το Δήμο μας όσο και γενικότερα για όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Για αυτό το λόγο χρειάζεται να υπάρξει άμεση κινητοποίηση τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση του Δήμου αλλά και απ' όλους τους τοπικούς φορείς διότι μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Από την μεριά του ο Δήμος θα έπρεπε να έχει βγάλει έγγραφο με το οποίο θα ενημερώνει κάθε πολίτη για την εξέλιξη αυτή, κάτι το οποίο έχει γίνει από αρκετούς Δήμους της Περιφέρειας. Θα πρέπει το θέμα να τεθεί εκτάκτως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καθοριστούν οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να αποκλειστεί μία τέτοια απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή είναι ζωτικής σημασίας τόσο για το Δήμο μας όσο και για όλη την Περιφέρεια και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη σοβαρότητα με το συγκεκριμένο θέμα και να δουν όλοι οι ιθύνοντες τι μπορεί να γίνει. Το θέμα βέβαια θα πρέπει να δουν και όλοι οι εκλεγέντες βουλευτές του νομού αλλά και της περιφέρειας και να πιέσουν ώστε να ισχύσει ότι ισχύει για όλες τις Περιφέρειες της χώρας και να μην μας αποκλείουν εμάς από τα κοινοτικά προγράμματα.

 messapianews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...