Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Εύβοιας:

Η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καταδικάζει για άλλη μια φορά την επίθεση που δέχονται τα λαϊκά νοικοκυριά. Αυτή τη φορά μπήκε στο στόχαστρο μέσω πλειστηριασμού το σπίτι του πρώην προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας. Ο συνάδελφος από το 2011 όπου κατέθεσε τα χαρτιά του, περιμένει τη σύνταξη και το εφάπαξ από το ταμείο μετάλλου. Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της δικής του υγείας, όντας εδώ και ένα περίπου χρόνο καρκινοπαθής, όπως και του παιδιού του καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλο εργαζόμενο μέλος στην οικογένεια. Ο παραλογισμός δε σταματάει όμως εδώ, αφού ο συνάδελφος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει φόρους στο κράτος για ακίνητη περιουσία που έχει ήδη περιέλθει στην τράπεζα.
 

Η περίπτωση του συναδέλφου δεν είναι μεμονωμένη ούτε πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν τέτοια. Στη θέση του είμαστε όλοι μας!

Είμαστε όλοι όσοι δυσκολευόμαστε να εξασφαλίσουμε τα βασικά και δε μπορούμε να πληρώσουμε τους εξοντωτικούς φόρους, τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς, τα χρέη στις τράπεζες και μας απειλούν με πρόστιμα και κατασχέσεις. Είμαστε όλοι όσοι που για να πληρώσουμε όλα αυτά αναγκαζόμαστε να κόψουμε από τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας, από τη διατροφή, τη θέρμανση, τη μόρφωση των παιδιών μας, τις ιατρικές εξετάσεις.

Η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ σε καλεί σε συσπείρωση και οργάνωση στα Σωματεία, στους μαζικούς φορείς για να γίνει πράξη η ταξική αλληλεγγύη, να μπορούμε να διεκδικούμε τη ζωή μας στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στη γειτονιά. Για να βάλουμε φραγμό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η ατομική προσπάθεια, όσο σκληρή και αν είναι, δεν φτάνει!

Το πρόβλημα που έχεις με την εφορία, τη ΔΕΗ, την τράπεζα δεν είναι μόνο δικό σου, γίνεται όλων των λαϊκών οικογενειών!

Με κοινούς αγώνες και κοινές διεκδικήσεις στο Δήμο, στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες, στις απεργίες, στα συλλαλητήρια και παντού, μπορούμε να βάλουμε φρένο! Να μη μείνει κανένας μόνος του στις απειλές και στους εκβιασμούς! Να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...