Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Οδηγίες για το σκαθάρι των φοινικοειδών

Τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικές φυτοπροστασίας για την πρόληψη και καταστολή του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Όπως επισημαίνεται, τα περισσότερα από τα προσβληθέντα φυτά που δέχτηκαν θεραπεία αναρρώνουν και έχουν ξεκινήσει νέα βλάστηση. Ωστόσο, εκεί όπου δεν πάρθηκαν προληπτικά μέτρα καταστολής, τονίζει η ανακοίνωση, το έντομο έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και αυτό οφείλεται αφενός στις υψηλές (ευνοϊκές για την ανάπτυξη του εντόμου) θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά την καλοκαιρινή – φθινοπωρινή περίοδο και αφετέρου στον μεγάλο χρόνο που απαιτείται για την εκδήλωση των συμπτωμάτων με αποτέλεσμα την καθυστερημένη λήψη έκτακτων μέτρων.

Για το λόγο αυτό συνιστάται στους ιδιώτες και τους Δήμους (Γεωπονικό προσωπικό) που διατηρούν φοινικοειδή να ελέγχουν τακτικά και επισταμένως τα φυτά και στις περιπτώσεις όπου παρατηρηθούν ύποπτα συμπτώματα στην καρδιά, στα νεαρά φύλλα ή στις βάσεις των μεγαλύτερων φύλλων, να ειδοποιούν άμεσα την υπηρεσία.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας, στο τηλέφωνο 22213/53920, αρμόδιος κ. Τζελάς Κωνσταντίνος.

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...