Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αναγνωστάκης: «Έλεγχοι φοροδιαφυγής σε νυχτερινά κέντρα».

Επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατάθεσε ο βουλευτής της Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για την ανάγκη διεξαγωγής φορολογικών ελέγχων σε νυχτερινά μαγαζιά.


Η ερώτηση κατατέθηκε, τη χρονική στιγμή, που έχει ήδη ψηφιστεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή ελέγχων κατά τα Σαββατοκύριακα και τις νυχτερινές ώρες. Όμως όπως έχει πληροφορήσει ο κ. Θεοχάρης, δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχων μετά τις 22.00μ.μ λόγω έλλειψης πόρων.

Το Υπουργείο Οικονομικών για μια ακόμα φορά εμφανίζεται ανίκανο ή απρόθυμο, να καταφέρει ουσιαστικά χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που προωθεί την υπερφορολόγηση των ήδη εξαντλημένων ελληνικών νοικοκυριών.

Με την ανακοίνωση έλλειψης πόρων για τη διεξαγωγή ελέγχων, απεμπολεί τη δυνατότητα είσπραξης φόρων ειδικά για την περίοδο των εορτών που η κίνηση στα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι αυξημένη σε σχέση με σήμερα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η αλόγιστη και άσκοπη χρήση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, αφού το κράτος δεν έχει προετοιμαστεί για να υποστηρίξει το νόμο που καταθέτει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...