Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πανηγυρικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Οσίου Δαυΐδ

 
Το διήμερο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στην ομώνυμη Μονή της Β. Ευβοίας.

Το Απόγευμα της Πεμπτης, κατά την άφιξη του Σεβασμιωτάτου στη Μονή, τον υποδέχτηκαν στα προπύλαια της ο Ηγούμενος Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, σύσσωμη η αδελφότητα της Μονής, συμπανηγυριστές Κληρικοί και πλήθος πιστού λαού και στη συνέχεια τελέσθηκαν οι ακολουθίες του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς τον Όσιο Δαβίδ.


Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα και συγκινητικά περί του προσώπου του Οσίου Δαυΐδ, καλώντας όλους να τον μιμηθούν στη ζωή τους, ενώ ακολούθησε η Λιτανεία πέριξ του Καθολικού της Μονής κατά την οποία τελέσθηκε και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Τη νύκτα ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος αδελφού της Ι. Μονής Αρχιμ. Δαυΐδ Ψαράκη.


Την επομένη ημέρα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θ. Λειτουργίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχίμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Κατά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την εκεί παρουσία του και την λαμπρότητα της πανηγύρεως, συνεχάρη τον Ιεροκήρυκα και ευχήθηκε προς πάντας, παρόντες και μη, να είναι πλήρεις «ουράνιας ευλογίας», κατά την προσφιλή φράση του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (+1991).

Προς όλους τους προσκυνητές διανεμήθηκε ευλογημένο φαγητό και το σύνολο των πανηγυρικών ακολουθιών μεταδόθηκε απευθείας από τον Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...