Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, Μαρκόπουλος, παρτίδα πόκερ για… γερά νεύρα

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Βουλευτή Εύβοιας Κώστα Μαρκόπουλου, με τους προέδρους των σωματείων ΝΕΟΣΕΤ και ΣΕΛΜΑΝ, στην αίθουσα του ΕΚΕ, λίγα λεπτά μετά τις επτά. 

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς, ενημέρωσε τον Βουλευτή για την αναφορά που κατέθεσε το σωματείο της ΣΕΛΜΑΝ στον Άρειο Πάγο για τα σκάνδαλα που έχουν σημειωθεί και στο λιμάνι του εργοστασίου.

Ο Θανάσης Δεμερούτης , πρόεδρος του σωματείου της ΣΕΛΜΑΝ, ξεκινώντας την ενημέρωση, έδειξε έγγραφα στον κ. Μαρκόπουλο αποδεικνύοντας «πώς έτρωγαν οι… ιθύνοντες τα λεφτά της ΣΕΛΜΑΝ» όπως τόνισε. Κατέθεσε και ερωτήσεις που έχουν κάνει με τη βοήθεια δικηγόρων για τους αγοραστές και τη ΣΕΛΜΑΝ, για την πώληση προϊόντων στην ALFA WOOD, για χαμένους φόρους, τιμολόγια για το πόσο πουλούσε μέσα η εταιρία και πόσο έξω κ.ά.

 Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως «εμείς καθόμαστε και κονταροχτυπιόμαστε στη Βουλή για περιβαλλοντικούς όρους. Και εδώ, βλέπω πως όταν αυτός που σου δίνει την άδεια σε παίζει κομπολόι ή τον παίζεις κομπολόι, πρέπει να υπάρχει αντίσταση». Ο κ. Δεμερούτης είπε πως τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και οι κυβερνήσεις όλες τα ήξεραν. Από την άλλη, ο βουλευτής είπε πως βγαίνει από τα ρούχα του γιατί πρώτη φορά άκουσε όλα αυτά τα θέματα σχετικά με κάψιμο, δεξαμενές , λυματολάσπη και υπόλοιπες περιβαλλοντικές παρανομίες.

Ανέφερε για μία ακόμη φορά ο κ. Δεμερούτης ότι απολύσεις δεν έχουν ακόμη γίνει παρά μόνον 77, με 1.000 ευρώ -συμβολικά -ως αποζημίωση. Τα υπόλοιπα δηλαδή η εταιρία θα τα χρωστάει… Ανέφερε τις επισκέψεις που έκανε το σωματείο στα γραφεία της εταιρίας για την εξόφληση των αποζημιώσεων, για να πάρουν την απάντηση πως περιμένουν να εγκριθούν δάνεια από τράπεζες. Ο Κώστας Μαρκόπουλος σύστησε να πάρουν τη δικηγόρο τους και να δει το πρόγραμμα του πήρε η εταιρία μέσω ΕΣΠΑ και δεσμεύθηκε τα υπόλοιπα να τα μελετήσει.

Σειρά είχε το σωματείο της ΝΕΟΣΕΤ αναφέροντας πως τους είπε η διοίκηση «δεν υπάρχει σάλιο, βγείτε όλοι έξω, δεν έγινε λόγος ούτε για αποζημίωση, ούτε για τίποτα». Τον Φεβρουάριο εστάλη το τελευταίο e-mail που ανέφερε πως δεν μπορούσε η εταιρία να βρει χρήματα, ανέφερε ο Γιάννης Χρυσάγης, πρόεδρος του σωματείου ΝΕΟΣΕΤ.

Αναφέρθηκε πως απορρίφθηκε από το Άρθρο 99 γιατί χρωστούσε η εταιρία αλλά και γιατί δεν το υποστήριξε. Ο κ. Χρυσάγης, απευθυνόμενος στον Βουλευτή είπε πως όταν είχαν και πάλι συναντηθεί, είχε πει – ο Μαρκόπουλος-μια σωστή κουβέντα: «Βάλτε τους εργοδότες κάτω». Πάνω σε αυτό είπε ο πρόεδρος του σωματείου «ο Διευθυντής της εταιρίας, 70 και πλέον χρονών, ήταν τσοπάνης. Δεν είναι φυσικά ντροπή αλλά μη έχοντας παιδιά, σκυλιά, η κακοδιαχείριση και οι… αυλικοί αρκούσαν για να φτάσει εκεί η επιχείρηση». Χρωστάει περίπου 10 εκατομμύρια η εταιρία στους υπαλλήλους αναφέροντας πάνω σε αυτό ο κ. Χρυσάγης ότι «το ποσό αυτό είναι τόσο μεγάλο για τους εργαζόμενους της Αθήνας, γιατί εμείς εδώ, είχαμε μισθούς της Τρόικα…»

Στη συνέχεια, δόθηκαν στοιχεία για την μετάβαση της εταιρίας σε άλλη off shore εταιρία Κύπρου, με το ίδιο αντικείμενο, με τους ίδιους ανθρώπους. Στην ερώτηση του Βουλευτή, γιατί πήγε στην Κύπρο, απήντησε ο Γιώργος Σφήκας Γραμματέας του σωματείου πως με 1.500 ευρώ γίνεται  μια off shore. Υπάρχουν στο ίδιο χαρτί οι μισθοδοσίες της ίδιας εταιρίας και έτσι αποδεικνύεται. Πάνω σε αυτό ο κ. Μαρκόπουλος είπε πως αυτό είναι ποινικό. Το τρελό της υπόθεσης, είπε ο Γιάννης Χρυσάγης, είναι πως συνεχώς ανοίγουν καινούρια καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα!

«Δεν πιάνονται οι άνθρωποι κ. Μαρκόπουλε» είπε σε όλους τους τόνους. Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου αναφέρθηκαν αυτά ενώ τόνισε πως κατάφορα παραβιάζονται δικαιώματα από την εταιρία. Αναφέρθηκαν και οι καταγγελίες που έχουν γίνει από τους εργαζόμενους, το σενάριο της βίαιης εκποίησης, το ποσό που χρωστά η εταιρία σε τράπεζες, το δελτίο ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας στην Παλλήνη κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρθηκε και το ποσό των 300.000 ευρώ που πήρε η εταιρία από το ΕΣΠΑ όπου δόθηκε, όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Σκλαβούνος, Αντιπρόεδρος σωματείου ΣΕΛΜΑΝ γιατί συμμετείχε και ο ίδιος, μόνο το 60-70% των χρημάτων που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι από τα σεμινάρια και όταν τελείωσε το πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι δεν είδαν ποτέ τα υπόλοιπα χρήματα. Να σημειωθεί πως σε ορισμένους υπαλλήλους δόθηκε μόνον το 20% των χρημάτων και τα υπόλοιπα… τα αναμένουν. Το ταμείο ανεργίας, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους εργαζόμενους και ζήτησαν αν μπορούν να αναγνωριστούν τα ένσημα που έχουν αφού δεν γίνεται μιας και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε πως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα και έχουν μπει σε μια ρότα κουβέντας. «Ένας στους τρεις που χτυπά την πόρτα του γραφείου μου, είναι ανασφάλιστος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Θα τα δω και τα δύο θέματα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα κάνω και μια κουβέντα με τον Υπουργό και την Τρίτη, ελπίζω να έχετε νέα. Όσο για το θέμα του Διοικητηρίου Στέφανε, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να απεμπλακείτε γιατί η κοινωνία αρχίζει λίγο και αντιδρά. Επανέρχεστε και πάλι αργότερα αλλά ο κόσμος ζητά να εξυπηρετηθεί».

eviatop.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...