Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

1ο EVIA Cross–Country Enduro Days -

Ένα πολύ όμορφο 3-4 ήμερο χωμάτινης μοτοσυγκέντρωσης, γιορτής, απόδρασης και περιήγησης θα πραγματοποιηθεί στις 25-28 Οκτωβρίου στον Πύργο Σκουντερή στο όρος Δίρφη της Εύβοιας.

Τη διοργάνωση αυτού του ξεχωριστού event έχουν αναλάβει οι «Ιππότες» του Πύργου Σκουντέρι, το Evia Cross-Country team, η Αθηλτική Μοτοσικλετιστική Λέσχη Χαλκίδας (ΑΜΛΕΧ) και ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων και προσκαλούν όλους τους αναβάτες που αγαπούν τη φύση και το χώμα να συμμετέχουν.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση και τις διαδρομές, που δεν έχουν καμία σχέση με οποιανδήποτε μορφή αγώνα (δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια), μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αναβάτες, οι οποίοι όμως πρέπει να φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας για τον αναβάτη και τον ειδικό εξοπλισμό enduro για τις α & β διαδρομές.

Ο χώρος των 8 στρεμμάτων που έχει επιλεχτεί για τη συγκέντρωση είναι περιφραγμένος και καλυμμένος με δένδρα άγριας βελανιδιάς και ελαιόδενδρα σε ένα μεγάλο μέρος του. Διαθέτει κλειστό και ημιυπαίθριο χώρο με τρία τζάκια, χοροστάσι, ερείπια Ενετικού Πύργου, 3 εκκλησάκια και χώρο για κατασκήνωση.

Από την πολύ όμορφη τοποθεσία που έχουν επιλέξει οι διοργανωτές, που βρίσκεται 200 μ. από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό Σκουντερή, μπορεί να αγναντεύει κανείς όλη την Κεντρική Εύβοια, το γειτονικό Ξηροβούνι, τα χωριά που βρίσκονται περιμετρικά (Βούνους, Αμφιθέα, Λούτσα, Καθενούς, Καμπιά, Αγ. Θανάση, Στρόπωνες, Μετόχι, Κούτουρλα, Γλυφάδα) και στο βάθος το Βόρειο και Νότιο Ευβοικό Κόλπο, το Αιγαίο Πέλαγος και τη Σκύρο.

Εντός του χώρου υπάρχουν επίσης:
-Πέντε υπαίθρια τζάκια
-Ξύλινα περίπτερα διάθεσης φαγητού, ποτών, αναμνηστικών εκδήλωσης καθώς και παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων
-Τραπεζοκαθίσματα διάσπαρτα στο χώρο.
-Βρύσες με πόσιμο νερό στο χώρο εκδήλωση.
-Τουαλέτες, ντουζιέρες, καμπίνες για αλλαγή ρούχων.
-Ηλεκτρική εγκατάσταση για φωτισμό του χώρου των εκδηλώσεων και του camping
-Parking αυτοκινήτων.
-Parking μοτοσυκλετών εντός του περιφραγμένου χώρου.
-Γραφείο πληροφοριών, γραμματείας και οργάνωσης της εκδήλωσης.
-Μαγειρείο και BBQ για εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων.

Εναλλακτικά όποιοι δεν θέλουν να διανυκτερεύσουν στον χώρο της κατασκήνωσης,μπορούν να βρουν κατάλυμα στους ξενώνες και ξενοδοχεία της περιοχής της Στενής, της Αρτάκης και της Χαλκίδας.

Απαραίτητα «εφόδια» για τη συμμετοχή:
-Προστατευτικός εξοπλισμός enduro και οδήγησης μοτοσυκλέτας
-Μπιτόνια βενζίνης για τις enduro μοτοσυκλέτες
-Μοτοσυκλέτες σε καλή κατάσταση, καλά λάστιχα και κάποια εργαλεία
-Eξοπλισμός κάμπινγκ, ( Σκηνές, sleeping bag, υποστρώματα, ζεστά ρούχα)
-Καλή διάθεση, πνεύμα αλληλοβοήθειας.

Οι διαδρομές που έχουν επιλεχτεί είναι 3 τύπων:

α) Εντουράδικα μονοπάτια σε σηματοδοτημένη διαδρομή
β) Χωμάτινες διαδρομές για On/Off και Mega Enduro (Περιοχή Ξηροβουνίου-Διρφυς) αυστηρά με χωμάτινα λάστιχα και προστατευτικό εξοπλισμό
γ) Ασφάλτινες ορεινές διαδρομές

Η έναρξη του πλούσιου σε events 4ήμερου ξεκινά την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με την υποδοχή των πρώτων αναβατών και τελειώνει τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου με το φιλικό Scramble στην περιοχή Αμφιθέας-Βουνών.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των 4 ημερών της εκδήλωσης.

Την Online Φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα την βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...