Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Εύβοια πάει ΕΡΤ για... συμπαράσταση.

Η Εύβοια πάει ΕΡΤ για... συμπαράσταση.Σωματεία και φορείς απ΄όλο το νησί θα δώσουν το παρών τους τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8 το βράδυ έξω από το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ στην Αθήνα, σε συγκέντρωση που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το εργοστάσιο των Τσιμέντων Χαλκίδας και από το Βούρκο στις 19:00.

Για τη συμμετοχή και για την καλύτερη διοργάνωση του συλλαλητήριου, επικοινωνείστε με τη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου, που σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν ψηφίσει προδιαγράφουν ξαφνικό θάνατο για πολλές επιχειρήσεις.

Θέλουν αλλαγή – αύξηση του ποσοστού των απολύσεων από 5% σε 10%, ως αρχή για την πλήρη απελευθέρωση.

Ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι τη πατρίδα μας.

Ο δρόμος της αλληλεγγύης και του αγώνα είναι αυτό που θα φέρει την ανατροπή των πολιτικών τους.

Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα θα μοιραστούμε την ήττα".

Πληροφορίες στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας στο τηλέφωνο 2221074430 και στα γραφεία του στην οδό Φριζή 10 στη Χαλκίδα.


Τα Τσιμέντα

Τη συμμετοχή και τη στήριξη τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στην ΕΡΤ, από το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, δήλωσε η Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, ενώ απευθύνουν κοινό κάλεσμα για συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στις 20:00.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αφενός στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Σωματείου μας για την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων και την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας και αφετέρου σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ίδιον ακριβώς αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Ως γνωστό η πολυεθνική LAFARGE, μετά την απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας και την απόρριψη του αιτήματός της από τον Υπουργό Εργασίας για 229 μαζικές απολύσεις, προχωρά σε ομαδικές απολύσεις κάνοντας χρήση του ανώτατου προβλεπομένου, από το νόμο περί ομαδικών απολύσεων, ορίου 5% επί του συνόλου των εργαζομένων ανά μήνα, έχοντας απολύσει μέχρι σήμερα 42 εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα, ότι η τρόϊκα «πιέζει» την Ελληνική Κυβέρνηση για την αύξηση του ανώτατου ορίου ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αξιώσεις των πολυεθνικών παρουσιάζονται ως δήθεν «πιέσεις» της τρόϊκα και στην συνέχεια με κατεπείγουσες διαδικασίες νομοθετούνται από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Κι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως και η πολυεθνική LAFARGE, ως άμεσα ενδιαφερόμενη, είναι μία εκ των «συνεργατών» της τρόϊκα.

Άλλωστε και η προσφυγή της στο ΣτΕ, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργού Εργασίας για την μη έγκριση 229 μαζικών απολύσεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Το Σωματείο μας καλεί τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους απλούς πολίτες (εργαζόμενους-άνεργους-συνταξιούχους) να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Λεωφορεία για το χώρο της συγκέντρωσης θα αναχωρήσουν από το Τσιμεντάδικο και τον Βούρκο στις 19:00 (τηλ. επικοινωνίας Σωματείου 2221059298 - Εργ. Κέντρου 2221020808).

Όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης που φτωχοποιεί το λαό, για την ανεργία και τις απολύσεις, για τους μισθούς και τις συντάξεις πεινάς, για το κλείσιμο της  ΕΡΤ  και  των εργοστασίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κούκουρας Ηλίας

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τραγουλιάς ΠαναγιώτηςΟι εργαζόμενοι στο Δήμο Χαλκιδέων

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, δηλώνει τη στήριξη και συμμετοχή του στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ, που έχει προγραμματίστει από το Εργατικό Κέντρο και την Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, για τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του σωματείου μας αποφάσισε να συμμετάσχει την Δευτέρα 8/7/2013 στην εκδήλωση συμπαράστασης - στον αγώνα των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. - που διοργανώνει η ένωση εργαζομένων στα τσιμέντα Χαλκίδας.

Για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των απολύσεων.

Για να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους των τσιμέντων που δίνουν τον δικό τους αγώνα να μην κλείσει το εργοστάσιο της Χαλκίδας.

Έχουμε χρέος να είμαστε όλοι εκεί.

Για να δηλώσουμε ότι αντιστεκόμαστε στην φτώχεια και την εξαθλίωση της κοινωνίας.

Αντιστεκόμαστε στον φόβο.

Αντιστεκόμαστε στα ψεύτικα διλήμματα και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και της τρόικας.

Με περηφάνια, οργή και αυτοσεβασμό τους διαμηνύουμε ότι τα μέτρα διαθεσιμότητας και απολύσεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. δεν θα περάσουν.

Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής σ΄ εκείνους που θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους και την κοινωνία θεατή στην εκτέλεση του πιο φρικτού σχεδίου διάλυσης της πατρίδας μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, όλο τον λαό μας σε γενικό ξεσηκωμό.

Αυτή την φορά είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί και θα νικήσουμε.

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 19:00 από τον Βούρκο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ


Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης καλεί τους πολίτες της Χαλκίδας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8 το βράδυ έξω από το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ στην Αθήνα, σε συγκέντρωση συμπαράστασης που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.

Η αλληλεγγύη στους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας όλων μας, είναι αγώνας για να μείνει η κοινωνία όρθια απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα.

Στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου αναχωρούν πούλμαν από το Βούρκο.

Να μην λείψει κανείς μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...