Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Παιδιά σε δράση για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό»

 
Με το σύνθημα «Παιδιά σε δράση για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό» στις 6-12 Ιουνίου το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση ολοκληρώνει τις κεντρικές δράσεις του.


Το σχεδιασμό , την οργανωτική και παιδαγωγική ευθύνη των δράσεων έχει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλεια Καλαμπαλίκη- Μπάου


Α. Στις  6 και 7 Ιουνίου  έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου δυο επιτυχημένες εκδηλώσεις με παρουσιάσεις προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας και πολιτιστικών θεμάτων.

Οι μικροί μαθητές  μέσα από τα δρώμενα, τις αφηγήσεις, τα παιχνίδια ,τη μουσική, τις μικρές ταινίες κ.ά. μετέφεραν με σοβαρότητα ηχηρά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους  σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τις θετικές στάσεις για την υγεία και την ποιότητα ζωής, τις αξίες, το σεβασμό για την ιστορία και την παράδοση καθώς και τους προβληματισμούς τους για ποικίλα σύγχρονα θέματα.


Συμμετείχαν τα Δημοτικά σχολεία 2ο, 4ο,10ο ,12ο ,15ο , 18ο Χαλκίδας, Αγίου Νικολάου και 2ο Καρύστου,    το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και των Κωφών και Βαρηκόων Χαλκίδας ,τα Νηπιαγωγεία 13ο , 32ο Χαλκίδας και Μαλακώντα


Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π. Ε. Βασιλική Λαμπίτση και Πέτρος Ορφανός, Π.Α Κατερίνα Σαμαρά, οι διευθυντές σχολείων Α. Μπαλτάς , Α. Γιαμαρέλου , Α. Γεωργίου, Π. Ελευθερίου,  Β. Παλαιού, εκπαιδευτικοί και αρκετοί γονείς.

Β.«Παραμύθια και παιχνίδια για το περιβάλλον» τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων.

Βιωματικές δράσεις για μικρά  παιδιά στο χώρο του αλσυλλίου Κανήθου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού, κινητικά παιχνίδια στη φύση, θεατρικό παιχνίδι. Επίσης θα υπάρχουν εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά. Τέλος θα γίνει φύτευση και υιοθεσία δέντρων.

Εμψυχωτές των δραστηριοτήτων θα είναι  οι εκπαιδευτικοί Θάλεια Καλαμπαλίκη, Δημήτρης Γατόπουλος, Ελένη Μιτσιφίρη, Κωνσταντίνα Παναγιώτου, Ελένη Σπύρου, η γεωπόνος του δήμου Χαλκιδέων Δέσποινα Τοραμάν και ο δάσκαλος θεατρικού παιχνιδιού Γιάννης Ζαμπούνης.



Γ. «Παιχνίδι εξερεύνησης της  παραλίας Χαλκίδας» την Τρίτη 11 Ιουνίου

Το παιχνίδι ξεκινά από το Κόκκινο Σπίτι με ενημέρωση των μαθητών για το περιεχόμενο του από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων. Στη συνέχεια σε μικρές ομάδες τα παιδιά εξερευνούν την Παραλία φτάνοντας μέχρι την παλιά γέφυρα. Επιστρέφοντας  στο Κόκκινο σπίτι δημιουργούν αφίσες  με τα δικά τους μηνύματα για την πόλη. Ώρα έναρξης 9. 00



Δ. 10, 11 και 12 Ιουνίου Αίθουσα Αριστοτέλης (ισόγεια αίθουσα  Δημαρχείου, Παραλία Χαλκίδας) Έκθεση ζωγραφικής  με έργα μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που έλαβαν μέρος στο παιχνίδι  ζωγραφικής  με θέμα «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ  ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗ».

Η έκθεση οργανώνεται με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας  και την υποστήριξη του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας .Ώρες λειτουργίας 10.00 - 13.00 & 19.00 – 21.00

 Την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19.00 θα γίνει η εκδήλωση απονομής ενθυμίων σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και θα δοθούν έπαινοι στις πιο πρωτότυπες ζωγραφιές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...