Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Άρχισαν οι απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας από την πολυεθνική Lafarge.

Άρχισαν οι απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας από την πολυεθνική Lafarge. Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, κοινοποιήθηκαν  οι πρώτες 10 και είναι... νομότυπες.

Κάθε επιχείρηση έχει  το δικαίωμα από το νόμο να απολύσει το 5% του προσωπικού της κάθε μήνα. Aυτή τη διάταξη φαίνεται πως θα τηρήσει η AΓET και μέχρι στιγμής, με τις 10 απολύσεις δεν έχει ξεπεράσει το όριο του 5%.


Tο σωματείο των εργαζομένων απάντησε με την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) στις 24 Απριλίου 2013,με την οποία εισηγήθηκε στον Υπουργό Εργασίας με ψήφους 5 έναντι 1 την μη έγκριση των ομαδικών απολύσεων που σχεδίαζε η πολυεθνική Lafarge και την σύμφωνη με την εισήγηση αυτή απόφαση του Υπουργού Εργασίας στις 26 Απριλίου 2013 με την οποία δεν εγκρίθηκαν οι σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις, από σήμερα 29 Απριλίου 2013 η πολυεθνική προχώρησε σε καταγγελίες των ατομικών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, «μεριμνώντας» ώστε ο αριθμός τους να μην υπερβαίνει κατά μήνα τον ελάχιστο αριθμό που απαιτείται για την εφαρμογή του Νόμου περί ομαδικών απολύσεων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...