Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Εθελοντές καθάρισαν Ν. Αρτάκη, Έξω Παναγίτσα και Λευκαντί


Με την βοήθεια εθελοντών, καθαρίστηκαν οι ακτές σε Ν. Αρτάκη, Έξω Παναγίτσα και Λευκαντί, το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου,

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Έξω Παναγίτσας και οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων της Συνοικίας, προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας της περιοχής τους.

Το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νέας Αρτάκης, προχώρησαν σε καθαρισμό της ακτογραμμής της πόλης ενώ αυτοδύτες της Σχολής Κατάδυσης Μοναστήρογλου, πραγματοποίησαν καθαρισμό του βυθού του λιμανιού.

Από την άλλη τα παιδιά του Λυκείου Βασιλικού, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Let’s do it» και με τη συμμετοχή του Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Ληλαντίων «Πορφύρα», προχώρησαν στον καθαρισμό των ακτών του Λευκαντί.

Τρεις πρωτοβουλίες που διοργανώθηκαν από τοπικούς φορείς, ως δείγμα ευαισθησίας, εν όψει του ερχομού του καλοκαιριού. Αφού, ο καθαρισμός των ακτών που χρησιμοποιούμε για το μπάνιο και τη βόλτα μας, μας αφορά όλους.

Τρεις δράσεις στις οποίες καταγράφηκε ενθαρρυντική συμμετοχή εθελοντών. Και σε μία τέτοια δύσκολη εποχή, η ανταπόκριση στην πρόσκληση τοπικών φορέων για εθελοντική δράση, αποτελεί ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Πρωτοβουλίες τοπικών φορέων και δράσεις ενεργών εθελοντών πολιτών, που ο Δήμος Χαλκιδέων στηρίζει. Με μήνυμα ότι, μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος συμμετέχοντας σε εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις, όπως οι καθαρισμοί ακτών, ενημερώνοντας τους γύρω μας και αφυπνίζοντας περαιτέρω την τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει, να επισημανθεί –και από τον όγκο και το είδος των απορριμμάτων που συνελέγησαν- ότι, δυστυχώς, η συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας προς το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και ανευθυνότητα.

Είναι πια καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις θάλασσες και τις ακτές ωσάν χωματερές, να αλλάξουμε νοοτροπία και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα και το περιβάλλον συνολικά. Να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι η λύση αυτού του προβλήματος, βρίσκεται στο χέρι μας και οφείλουμε επιτέλους, να αλλάξουμε και αυτήν την κακιά συνήθεια του παρελθόντος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...