Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Σ. Κεδίκογλου: Η Ρωσία βλέπει πολύ θετικά τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα


Η Ρωσία είναι  η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου παρουσιάζεται  ο νέος επενδυτικός νόμος, που  θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά το πέρας εκτενούς ενημερωτικής συνάντησής του με την ηγεσία του Εμπορικού και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Η ρωσική πλευρά ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, είπε ο Σ. Κεδίκογλου, αναλύοντας τις προοπτικές συνεργασίας με Ρώσους επενδυτές σε παραδοσιακούς τομείς όπως τα αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, αλλά και σχετικά νέες κατευθύνσεις διμερούς συνεργασίας, όπως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η φαρμακοβιομηχανία και οι εξοχικές κατοικίες για τη ρωσική μεσαία τάξη.

Πλαισιωμένος από τον γενικό γραμματέα  του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκα και τον εκπρόσωπο του Ιnvest in Greece Ηλία Ηλιάδη, ο Σ. Κεδίκογλου χαιρέτισε την πολύ σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία και της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και περιέγραψε σειρά ελκυστικών προοπτικών για Ρώσους επενδυτές, πέραν του επιβεβαιωμένου ρωσικού ενδιαφέροντος για τον παραδοσιακό κλάδο της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Τέτοιοι τομείς θα μπορούσαν να καταστούν οι μεταφορές σε συνδυασμό σιδηροδρόμων και κομβικών λιμανιών, όπως εκείνο της Θεσσαλονίκης, η συμπαραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων με προοπτικές εξαγωγών στην ευρωπαϊκή και τη ρωσική αγορά αντιστοίχως.
Στην αντιφώνησή του ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ρωσίας Γκεόργκι Πετρόφ εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον της ρωσικής επιχειρηματικής τάξης για επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως και των 175 Επιμελητηρίων μελών του κεντρικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας, στα οποία δεσμεύθηκε ότι θα προωθηθούν οι σχετικές πληροφορίες για τον επενδυτικό νόμο και κομβικά επενδυτικά σχέδια.
Ο κ. Πετρόφ αναφέρθηκε και στα δύο διαδοχικά ελληνορωσικά επιχειρηματικά Φόρουμ, που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη με έμφαση τις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στη Μόσχα. Το Φόρουμ της Μόσχας συνδιοργανώνεται από το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και την Eurobank.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...