Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Αναγνωστάκης για Συμεών Κεδίκογλου: Ε, όχι να υποδεικνύει τρόπους πολιτικής συμπεριφοράς στη ΔΗΜΑΡ...


Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς στην εκπομπή του Δημήτρη Μπατσακούτσα και στον σταθμό εργαζομένων της Χαλκίδας.

Σε ερώτηση σχετική με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το σχέδιο Αθηνά, ο βουλευτής απάντησε πως πλέον υπάρχουν ελάχιστες προσδοκίες για αλλαγές στο σχέδιο. Το μόνο που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι αν η Χαλκίδα θα είναι  τελικά η έδρα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας ή όχι. Άφησε να εννοηθεί ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί πως η έδρα θα είναι στη Χαλκίδα αλλά δυστυχώς οι δεσμεύσεις του υπουργού για το σχέδιο Αθηνά, δεν έχουν υλοποιηθεί και δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών της Εύβοιας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου  αν θεωρεί την Εύβοια παραμελημένη, ο βουλευτής δήλωσε πως η Εύβοια δεν έχει αξιοποιηθεί με βάση την στρατηγική της θέση, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει στρατηγικό κόμβο σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας και των ανατολικών νησιωτικών περιοχών.

Σε ερώτηση σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου τσιμέντων Χαλκίδας, ο βουλευτής απάντησε πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει συνδεθεί οικονομικά και κοινωνικά με την πόλη της Χαλκίδας και οφείλουν όλοι να υποστηρίξουν τη μάχη των εργαζομένων για επαναλειτουργία και διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Κατόπιν ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Τάκη Δημητρακόπουλου στον σταθμό Εύριπος 90fm.

Σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο Αθηνά, ο βουλευτής δήλωσε πως στόχος  για τη Δημοκρατική Αριστερά ήταν να επιτευχθεί η απαιτούμενη αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, σύμφωνα με κανόνες και αρχές και όχι ένα σχέδιο που είναι αποτέλεσμα πολλαπλών και ποικίλων πιέσεων. Το σύστημα αναδιάρθρωσης όφειλε να είναι αδιάβλητο και ενιαίο για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Αναφερόμενος σε σχόλια του κ. Συμεών Κεδίκογλου, τόνισε πως  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να μην υποδεικνύει τρόπους πολιτικής  συμπεριφοράς στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά θα όφειλε να προσπαθήσει περισσότερο ώστε να πείσει το εσωτερικό μέτωπο της Κ.Ο. για την ψήφιση της τροπολογίας, δεδομένου του ότι δύο βουλευτές της παράταξής του καταψήφισαν την εν λόγω τροπολογία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης  αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα τσιμέντα Χαλκίδας και συνεχάρη τους εκπρόσωπους των εργαζομένων για την υπεύθυνη και συνετή στάση που διατηρούν παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στο τέλος της συνέντευξης, δήλωσε πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ελέγχονται όλα τα πρόσωπα που άσκησαν εξουσία και σε περίπτωση που διαπιστωθεί πράξη που ζημίωσε το δημόσιο να δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του επίορκου.

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...