Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αναγνωστάκης: «Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις»


Σήμερα στις 18.45΄ θα συζητηθεί στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  η ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τη μείωση συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Πέραν των μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνονται για  την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων  που έχουν πληγεί περισσότερο  από την κρίση, όπως οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Θα πρέπει να εφαρμόζονται και πολιτικές που θα καθιστούν το βασικότερο προϊόν της Ελλάδος, που είναι αναμφισβήτητα ο τουρισμός, ανταγωνιστικότερο έναντι άλλων προτάσεων.

Η προσέλκυση τόσο του ξένου όσο και του εγχώριου τουρισμού μπορεί να επιτευχθεί με την δημιουργία ενός ελκυστικότερου πακέτου που θα προσφέρει καλές τιμές με άψογες υπηρεσίες και προϊόντα. Για να διευκολυνθούν, οι εμπλεκόμενες με τον τουρισμό εταιρείες , να προσφέρουν ένα δελεαστικό πακέτο θα πρέπει να μειωθεί δραστικά ο συντελεστής του ΦΠΑ απο το 23% στο 13%. Η υψηλή φορολόγηση και η μείωση των εισοδημάτων έχει καταστήσει το τουριστικό προϊόν ασύμφορο και αυτή είναι μια πραγματικότητα που θα πρέπει να εντοπίσουμε πριν φτάσουμε στο χρονικό σημείο της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Παράλληλα, η  μείωση του ΦΠΑ, θα δώσει ώθηση για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μέσω της αύξησης του τζίρου των επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος.

Λαμβάνοντας υπ’  όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 13% για τα τουριστικά επαγγέλματα και την εστίαση;
Τι άλλα μέτρα σχεδιάζετε να εφαρμόσετε για να ενισχύσετε το συγκριτικό πλεονέκτημα του τουριστικού προϊόντος;


  O Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...