Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ψαχνά: Το τμήμα λογιστικής μένει! Θα έρθει τελικά η διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς;


Η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να τον πείσουν να μην φύγει το ΤΕΙ Λογιστικής από τη Χαλκίδα είχε αποτέλεσμα.

Ο ίδιος μίλησε για τυπογραφικό λάθος στο σχέδιο "Αθηνά" και υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να φύγει από την Χαλκίδα το τμήμα της λογιστικής.

Παράλληλα αποκάλυψε και κάτι άλλο.

Είπε ότι η Διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας, το οποίο αναβαθμίστηκε σε ΤΕΙ Στερεάς, θα μεταφερθεί εκεί όπου είναι συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη μάζα φοιτητών, φωτογραφίζοντας έτσι τα Ψαχνά όπου φοιτούν περίπου 12.000 σπουδαστές, κατά τοevianews.com.

Ανοικτή συνέλευση για το καυτό σχέδιο ΑΘΗΝΑ και την αποδυνάμωση του ΤΕΙ Χαλκίδας κατά τρία τμήματα πραγματοποίησε χτες ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, προκειμένου να μεταφέρει και τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί προηγούμενα με τον Υπουργό Παιδείας.

Πάντως αρνητικοί είναι και οι φοιτητές που σπουδάζουν στα Ψαχνά τονίζοντας ότι η μεταφορά τους σε άλλη πόλη θα οξύνει τα προβλήματα.

"Δηλαδή, καλούμαστε 5.000 σπουδαστές να αφήσουμε τους κόπους των προηγούμενων ετών, να αφήσουμε τα σπίτια που έχουμε ενοικιάσει, να αφήσουμε τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, να διαγράψουμε τα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει από και προς το ΤΕΙ στοιβαγμένοι στα ΚΤΕΛ και να πάμε σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από το δικό μας. Αναφορικά, το 80% των σπουδαστών είναι κάτοικοι Αθηνών και το υπόλοιπο κάτοικοι όλης της επικράτειας." τονίζουν σε ανακοίνωση τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...