Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ Χαλκίδας: Αλλυλεγγύη στους Ναυτεργάτες

"Η μπότα της δικτατορίας των μονοπωλίων χτύπησε για μία ακόμη φορά. Εφοπλιστές, βιομήχανοι και τραπεζίτες φοβήθηκαν από τη μαζικότητα και αποφασιστικότητα του αγώνα των ναυτεργατών. Έδωσαν εντολή στο πολιτικό τους προσωπικό που την εκτέλεσε άμεσα αποφασίζοντας την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών". 


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Χαλκίδας, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

"Η πάλη των ναυτεργατών ενάντια στους εφοπλιστές δεν είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση. Από τέτοιους αγώνες διδάσκεται ολόκληρη η εργατική τάξη, μαθαίνει να οργανώνεται καλύτερα, να οριοθετεί των αντίπαλο, είναι πολύτιμη πείρα που συμβάλει ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Κάθε εργαζόμενος έχει συμφέρον να νικήσουν οι ναυτεργάτες. Κάθε πλουτοκράτης έχει συμφέρον να χάσουν. Είναι τεράστια η δύναμη των εργαζομένων, του λαού που αγωνίζεται. Εδώ είναι το πεδίο της ενότητας που πρέπει να τοποθετηθούμε.

Η εργατική τάξη, ο λαός, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω μόλις αποφασίσει να προσπεράσει τις σειρήνες που τον καλούν να συμβιβαστεί, να αγνοήσει ότι η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα, ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα.

Η εργατική τάξη, ο λαός, πρέπει να αποφασίσει να ανατρέψει την οικονομική εξουσία, τους εφοπλιστές – βιομήχανους και τραπεζίτες, να αγνοήσει την οποιαδήποτε διαχείριση που θα εναλλάσσει το δεξί με το αριστερό πόδι στον τάφο. Να παλέψουν για τη δική τους εξουσία όπου οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, θα γίνουν λαϊκή περιουσία.

Σαν ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται ενάντια στους εφοπλιστές που αποτελούν το 2ο σε δύναμη στόλο παγκόσμια, που απολαμβάνουν 50 φοροαπαλλαγές. Καλούμε τους συναδέλφους ναυτεργάτες να κομματιάσουν τα φύλλα πορείας που θα παραλάβουν και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα πράξουν ίσως ακόμα και πριν πάρουν το μήνυμά μας!

Το παρόν ψήφισμα θα το θέσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και στα ΔΣ των σωματείων του νομού μας, για να υπογραφεί, να ψηφιστεί, να εκφραστεί η αλληλεγγύη από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και εργαζόμενους του νομού".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...