Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ενδοσχολική Επιμόρφωση- Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά


Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» διοργάνωσε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στο Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας ενδοσχολική επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Ευβοίας.

Αναλυτικότερα, η Δρ. Μαρία Καπετανίδου, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. παρουσίασε ένα  πλαίσιο για την ανάπτυξη της γλωσσικής εκπαίδευσης των Ρομά μαθητών. Ειδικότερα παρουσιάστηκε η μεθοδολογία για την ανάπτυξη ενός Portfolio, ως εναλλακτική όψη αξιολόγησης στη γλωσσική μάθηση. Εστιάζει κυρίως σε ένα συνεργατικό μοντέλο που αφορά τις σχέσεις ανάμεσα σε μαθητές, δασκάλους και γονείς καθώς και την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση διαμέσου της δέσμευσης των μαθητών στα μαθησιακά τους καθήκοντα.

Επίσης, η κα. Τερψιθέα Ρηγοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. και η κα Χρυσαυγή Γλένη Εκπαιδευτικός Π.Ε.  και υποψήφια Δρ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης παρουσίασαν εφαρμογές υποστηρικτικού υλικού για την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα.

Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (URL: www.keda.gr) μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή pdf και στο ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, (URL: www.isocrates.gr), Πρόγραμμα Ένταξης Τσιγγανοπαίδων, υπάρχουν βιβλία μαθητή και εκπαιδευτικού σε μορφή pdf.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...