Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Χαλκίδα: Οχι αυτόματοι πωλητές σε σχολεία!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει την ενέργεια της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χαλκιδέων να προτείνει εγκατάσταση αυτόματων πωλητών τροφίμων στα Δημοτικά Σχολεία στα οποία δεν λειτουργούν κυλικεία.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να μην αποδεχτούν προτάσεις οι οποίες υπονομεύουν το Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου δυναμιτίζοντας τον κοινωνικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα.
Σε μια περίοδο που καταρρέουν θεσμοί αρχές και αξίες οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμη φορά θα πρέπει να αποτελέσουν το ανάχωμα που θα αποτρέψει την εισβολή πρακτικών οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές .

Με πρόσχημα την «εναλλακτική λύση» και τον «εξοπλισμό» των σχολικών μονάδων που δεν έχουν κυλικείο, η εισβολή αυτόματων πωλητών τροφίμων υπονομεύει και ακυρώνει προγράμματα αγωγής υγείας, τα οποία καλλιεργούν στους μικρούς μαθητές σωστές διατροφικές συνήθειες.

Ο Σύλλογος Δασκάλων –Νηπιαγωγών Χαλκίδας προτείνει:
· την επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων στα υπάρχοντα κυλικεία, τα οποία θα αποκρίνονται στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα.
· κυλικεία σε μικρές σχολικές μονάδες με μικρά έσοδα, να δοθούν χωρίς μίσθωμα σε άνεργους πολίτες της πόλης μας ,κατά προτεραιότητα γονείς μαθητών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια (πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι κ.α.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...