Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: Οι πιστωτές αναζητούν να πάρουν τα τιμαλφή, τα ασημικά και ότι άλλο έχει απομείνει

Νέες βολές από τον Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, προειδοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα σταματήσει το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, ενώ χαρακτήρισε παράνομο το διορισμό του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ

Στην ομιλία του κατά την επίσκεψη στη ΛΑΡΚΟ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ευβοίας, Βαγγέλη Αποστόλου, Φθιώτιδας, Βασίλη Κυριακάκη και Βοιωτίας Γιάννη Σταθά, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

Η Λάρκο είναι μια εμβληματική βιομηχανία. Φυσικά με προβλήματα εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, για την οποία ευθύνονται αυτοί που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά με τρομακτικές, τεράστιες δυνατότητες. Είναι μια ιστορική βιομηχανία. Έχει συνδέσει την παρουσία της με τις όποιες δυνατότητες και πρωτοβουλίες-παρεμβάσεις παραγωγικής και βιομηχανικής ανασυγκρότησης. Κυρίως γιατί είναι μια μεταλλευτική βιομηχανία που παράγει αξιοποιώντας δική της πρώτη ύλη. Εθνική πρώτη ύλη, εθνικό πλούτο. Θέλουν να ξεπουλήσουν τη Λάρκο και μαζί τα μεταλλεία του νικελίου που είναι εθνικός μας πλούτος, που υπολογίζεται σε μία αξία περίπου 20 δις. ευρώ.

Θέλουν να ξεπουλήσουν τη δυνατότητα δηλαδή να μπορέσουμε να κρατηθούμε στα πόδια μας ως χώρα και να μην γίνουμε αποικία χρέους. Και θέλουν να το κάνουν τώρα, γιατί ξέρουν ότι οι μέρες τους τελειώνουν. Και βιάζονται οι πιστωτές, βιάζονται και η κ. Μέρκελ και ο . Σόιμπλε, εκβιάζοντας μάλιστα με τη δόση που θα δώσουν κάποια στιγμή τον Δεκέμβρη, να περάσουν τον περιβόητο ειδικό λογαριασμό, όπου ανεξάρτητα αν θα βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδας ή στις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, αυτός που θα τον διαχειρίζεται και προφανώς δεν θα είναι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.

Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας πούμε ότι η Λάρκο είναι εθνικός μας πλούτος, αλλά ταυτόχρονα να σας δώσουμε και την αισιοδοξία ότι μέσα από τον αγώνα τον δικό σας, που θα γίνει ταυτόχρονα και αγώνας του ελληνικού λαού,θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Ας αρχίσει λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση αυτής της κυβέρνησης εθνικής χρεωκοπίας, από δω από εσάς, από τη Λάρκο. Ας πείτε εσείς Μολών λαβέ. Τα κλειδιά της χώρας δεν θα τους τα παραδώσουμε. Θα είμαστε στο τέλος νικητές και μέσα από σκληρό αγώνα θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε μία χώρα που θα παράγει, μια χώρα που θα διανέμει δίκαια τον πλούτο, με κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και προκοπή. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε σε αυτό τον αγώνα, για να υποστηρίξουμε τον αγώνα σας. Καλή δύναμη και θα είμαστε νικητές.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...