Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο Ομπάμα πιέζει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ... μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

Το εκλογικό επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ανησυχεί ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να βλάψει την καμπάνια για την επανεκλογή του και γι' αυτό ο κ. Ομπάμα πιέζει τους ευρωπαίους εταίρους να μας κρατήσουν στο ευρώ μέχρι τις εκλογές!

Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον σημερινό δημοσίευμα της συντηρητικής εφημερίδας Independent. Στο άρθρο με τίτλο «Ο Μπάρακ Ομπάμα ζητά από την ευρωζώνη να κρατήσει την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές » σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «να μην αφήσουν την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η είδηση αυτή προέρχεται από βρετανικές κυβερνητικές πηγές.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα για την αξιολόγηση της, και η Έκθεση που θα ετοιμάσει για το Eurogroup του Οκτωβρίου θα κρίνει το αν θα δοθεί η επόμενη δόση των 31 δισ. της δανειακής σύμβασης.

Στελέχη της αμερικάνικης κυβέρνησης ανησυχούν πως εάν η Τρόικα κρίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει πιάσει τους στόχους, και δεν δώσει την επόμενη δόση, τότε αυτό «θα πυροδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λίγες μόνο βδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου»

Γι' αυτό, επισημαίνει το δημοσίευμα, η αμερικάνικη κυβέρνηση ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «να μην λάβουν δραστικές αποφάσεις» καθώς φοβούνται ότι η αποσταθεροποίηση των αγορών, από το grexit, θα κάνει ζημιά στις προοπτικές επανεκλογής του Μπάρακ Ομπάμα...
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...