Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τάσος Παπαποστόλου: Ο 26χρονος που προτρέπει την υφήλιο να «Προσλάβει έναν Έλληνα»

Ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό είναι ο 26χρονος Τάσος Παπαποστόλου, με καταγωγή από την Εύβοια. Ο Έλληνας δημοσιογράφος που μένει μόνιμα στο Λος Άντζελες, ίδρυσε το 2009 το Greek Reporter, ένα ειδησεογραφικό site για τους Έλληνες του εξωτερικού, το οποίο «ξεκίνησε ως school project, όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο και πλέον έχει γίνει επαγγελματική ενασχόληση», όπως μας είπε ο ίδιος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο νεαρός δημοσιογράφος αποφάσισε να δημιουργήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας hireagreek.com. Ο στόχος του ήταν να βοηθήσει τους άνεργους συμπατριώτες του, παρέχοντάς τους εργασία.

«Αν μπορώ να βρω μια δουλειά με καλύτερες απολαβές κάπου αλλού, τότε θα πάω εκεί. Νιώθω Έλληνας. Νιώθω ακόμη περισσότερο Έλληνας ιδιαίτερα τώρα που ζω μακριά από τη χώρα μου. Το να είσαι Έλληνας είναι κάτι που το έχουμε μέσα μας και δεν μας εγκαταλείπει όπου και αν βρεθούμε» δήλωσε o Τάσος Παπαποστόλου, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Άλλωστε, η παρότρυνση του Hireagreek.com είναι σαφής: «Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εγκλωβισμένη σε ιστορικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. (…) Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειές. Μπορείτε να βοηθήσετε επεκτείνοντας ταυτόχρονα το εργατικό σας δυναμικό». Ποιοι είναι οι αποδέκτες του μηνύματος; Εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και στον Καναδά«Δεν θέλω να παρεξηγηθούν οι προθέσεις μας και να φανεί πως ενισχύουμε το μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων ανέργων προς το εξωτερικό» εξήγησε στο γερμανικό έντυπο ο Παπαποστόλου σχετικά με το λόγο που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη πλατφόρμα, καθώς όπως λέει σκοπός του είναι να συνδράμει τους συμπατριώτες του στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Όσο για τα αρνητικά σχόλια και τις κριτικές που υποστηρίζουν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα μοιάζει με ένα διαδικτυακό παζάρι ή μια δημοπρασία που ξένοι εργοδότες μπορούν να «αγοράσουν» τις υπηρεσίες ενός Έλληνα, ο 26χρονος δημοσιογράφος αναφέρει ότι δεν τον πτοούν.

Ως Έλληνας του εξωτερικού, ο Τάσος Παπαποστόλου μιλά στο entertv.gr για το πως βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος τη χώρα μας. «Όλος ο κόσμος βλέπει την Ελλάδα όπως την παρουσιάζουν τα Μέσα… Όποτε πέφτει μία μολότοφ στο Σύνταγμα, είναι ένα εκατομμύριο μείον από τον τουρισμό μας» αναφέρει ο Έλληνας δημοσιογράφος και συνεχίζει «Υπάρχει μια φοβία στο εξωτερικό από τις εικόνες που έχουν προβληθεί από τα ξένα μέσα, ότι υπάρχουν καθημερινώς στην Αθήνα επεισόδια, ότι γίνονται πολλές απεργίες και ότι υπάρχει απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων. Οι Ελληνοαμερικανοί το καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν τέτοια επεισόδια, γιατί ξέρουν την Ελλάδα. Αλλά ο μέσος Αμερικανός που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν απειλείται η ασφάλειά του με το να έρθει στην χώρα μας».

Στην ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι δημιουργούν έναν προσωπικό λογαριασμό και «ανεβάζουν» το βιογραφικό τους σημείωμα και οι εργοδότες αναρτούν αγγελίες θέσεων εργασίας. Έως σήμερα δεκάδες ομογενείς έχουν ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία, ενώ εκατοντάδες είναι και οι Έλληνες που έχουν αναρτήσει τα βιογραφικά τους αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό. Αν και ούτε ο ίδιος ο εμπνευστής της δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι από τους χρήστες της πλατφόρμας κατάφεραν να βρουν τελικά δουλειά, ο χώρος έχει περισσότερα από 20.000 ενεργά μέλη και αυτό από μόνο του τον καθιστά επιτυχημένο.
entertv.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...