Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία και εφεδρεία

Θερμό προβλέπεται το φθινόπωρο καθώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη μετά από δηλώσεις κ. Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική», αλλά «όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους». Η δήλωση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα αποκαλώντας την εν λόγω δήλωση «ντροπή». Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλει να δείξει ότι θεωρεί την χρεοκοπία λύση για την Ελλάδα.

Ωστόσο, την Παρασκευή, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε αυτή τη φορά με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, ο οποίος ουσιαστικά δικαιολόγησε την δήλωση Λαφαζάνη, λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος «ότι είναι λάθος αυτό που είπε ο Λαφαζάνης...». Ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε την απειλή χρεοκοπίας «διαπραγματευτικό όπλο» και άφησε να εννοηθεί ότι η απειλή αυτή «ουσιαστικά είναι μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε ''κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δε βγαίνει, δε μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του χρέους και ζητάμε άλλους όρους για τα υπόλοιπα, κι άμα θέλετε. Αν δε θέλετε, δεν θα πάρετε φράγκο''.»

Στις δηλώσεις του κ. Κουράκη απάντησε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία. Στην σκληρή ανακοίνωσή της, τονίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις τους «αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή».

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στη Νέα Δημοκρατία ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι παραποιεί τις θέσεις του και διαστρεβλώνει όσα λένε οι βουλευτές του στα ΜΜΕ. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μίλησε για ψέματα και υποκρισία που έχουν κοντά ποδάρια σχολιάζοντας πως τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα αν η Νέα Δημοκρατία έδειχνε «τη σπουδή που δείχνει στο να παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του....έστω και κατ' ελάχιστο, στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα».

«Ο λαός τους γνωρίζει πλέον: οσφυοκάμπτες και ταυτισμένοι απέναντι στους δανειστές, νταήδες και ψεύτες απέναντι στο λαό», κατέληγε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο εκεί. Σχολιάζοντας τα χτεσινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα θέσει 45.000 δημοσίους υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία μετά από αξιολόγηση μέσω γραπτών εξετάσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατουλης, χαρακτήρισε το μέτρο «παράνομο, απάνθρωπο και αντισυνταγματικό» και «προθάλαμο για την ανεργία, οδηγεί στον κοινωνικό Καιάδα τους δημοσίους υπαλλήλους και σε διάλυση της δημόσιας υπηρεσίας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...