Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ανακοινώθηκε το "χαράτσι" στην υγεία

«Μαχαίρι» πέφτει στις δαπάνες για την υγεία, προκειμένου να τηρηθεί το όριο των 2,88 δισ. ευρώ για τα φάρμακα, μαζί με ΦΠΑ, και των 2,2 δισ. ευρώ για τις δαπάνες των νοσοκομείων.

Όπως ανάφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν 152,6 εκατ. ευρώ , που είναι η διαφορά για την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης για τους πρώτους 4 μήνες (clow – back), ενώ για τους δύο πρώτους μήνες το repate έχει υπολογισθεί στα 10 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία ο Α. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα λειτουργούν 661 λιγότερα τμήματα και κλινικές στα νοσοκομεία , χωρίς όμως να καταργούνται θέσεις ιατρών

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν συζητήθηκε το πρόγραμμα των περικοπών ύψους 600 εκατ. ευρώ για την διετία 2013 -14.

«Αποτελούν προτεραιότητά μας η ποιότητα και η πληρότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα μας.

Συζητήσαμε με ειλικρίνεια, με επίκεντρο τους στόχους τους οποίους καλούμεθα να επιτύχουμε. Όπως γνωρίζετε, αξιοποιούμε το σύνολο των εργαλείων πολιτικής τα οποία έχουν νομοθετηθεί.

Χρειάζεται να σημειώσω ότι η συνειδητοποίηση των κινδύνων τους οποίους αντιμετωπίζει η χώρα, επιβάλλει την αλλαγή νοοτροπίας όλων, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα στο έργο μας,» δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος μετά τη συνάντηση η οποία διήρκησε δύο ώρες ώρες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...