Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο Χαλκιδέος Ι. Καράκωστας στη θέση του νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού

Από το www.lawnet.gr:


Στη θέση του νομικού συμβούλου επελέγη ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Ιωάννης Καράκωστας, ενώ καθήκοντα οικονομικού συμβούλου θα αναλάβει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Μουρμούρας. 
Ο καθηγητής Ιωάννης Καράκωστας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1943. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1966. Κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων στις εξετάσεις εγγραφής στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
το 1968. Το 1983 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στην έδρα του Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πλέον διδάσκει ως Καθηγητής. Διετέλεσε Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο διάστημα 2003-2007, ενώ στις 7.1.2010 ανέλαβε καθήκοντα και ως Αντιπρύτανης επί των Οικονομικών του Πανεπιστημίου. Είναι δικηγόρος με παραστάσεις σε Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο καθηγητής Ιωάννης Μούμουρας υπήρξε υφυπουργός Οικονομικών στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Είναι καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πάνω στο γνωστικό αντικείμενο «Μακροοικονομικά Ανοιχτής Οικονομίας». Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακό στα Οικονομικά στο London School of Economics (1989), ενώ το 1992 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του δίπλωμα στο University of London.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...