Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

"Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ συνεχίζει, για δεύτερο μήνα, το πλιάτσικο στην μισθοδοσία των εργαζομένων"

"Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, συνεχίζει, για δεύτερο  μήνα, το πλιάτσικο στην μισθοδοσία των εργαζομένων του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας, αρνούμενη  να συμμορφωθεί ακόμη και με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων και επισημαίνεται:
 
"Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Εταιρεία, παρά τις συνέπειες που υφίσταται εξ αιτίας αυτής της αλαζονικής της συμπεριφοράς, συνεχίζει να προκαλεί γράφοντας στα παλιά της παπούτσια  τους πάντες.
Εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση και τις «μνημονιακές» ευκαιρίες σχεδίασε την αύξηση της κερδοφορίας της ξεκινώντας από τους εργαζόμενους.
  • Καταργεί τις Συλλογικές μας Συμβάσεις επικαλούμενη το δικαίωμα που της δίνει το «μνημόνιό της».
  • Περικόπτει τους μισθούς μας με αυθαίρετο τρόπο που τον χαρακτηρίζουμε ως κλοπή.
  • Συνεχίζει να «σπρώχνει» εργαζόμενους σε εθελουσία έξοδο με τον εκφοβισμό ότι θα κάνει κι άλλες περικοπές και θα μειώσει τα κίνητρα.
Στο μεταξύ, τα τελευταία χρόνια, έχει στην κυριολεξία καταστρέψει την παραγωγική ικανότητα του Εργοστασίου της Χαλκίδας, αφενός με τα «προγράμματα εθελουσίας εξόδου» (300 περίπου άτομα αποχώρησαν μ’ αυτή τη μέθοδο την τελευταία πενταετία) και αφετέρου με την συρρίκνωση του κύκλου εργασιών του προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος προκειμένου να στραφεί σε άλλες πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, εκτός από παραγωγή τσιμέντου και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η εισαγωγή τσιμέντου εκτοπίζει από την αγορά το αντίστοιχο Ελληνικό".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...