Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

"Όχι στις παράγκες για πώληση βιβλίων στην παραλία Χαλκίδας"

Books
Books (Photo credit: henry…)
Όχι στις παράγκες για πώληση βιβλίων στην παραλία λέει ο νεοσύστατος Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Εύβοιας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Σαμαρτζής και ο γραμματέας Αντώνης Ζεμπίλης, είναι το παρακάτω:

"Σύμφωνα με πληροφορίες μας η υπηρεσία σας έχει παραχωρήσει άδειες για εγκατάσταση περιπτέρων (παράγκες) στην παραλιακή ζώνη της Χαλκίδας σε ευκαιριακούς εμπόρους με σκοπό την πώληση βιβλίων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρακαλούμε για την ανάκληση των αδειών αυτών για τους παρακάτω λόγους:

1. Είναι εποχή κρίσης και τα καταστήματά μας στενάζουν υπό το βάρος των δανείων, χαρατσιών, κλπ. αυξανόμενων εξόδων, αλλά και της δραματικής μείωσης του τζίρου πάνω από 50%.

2. Το βιβλιοπωλείο είναι ο φυσικός χώρος πώλησης του βιβλίου, εκεί όπου ο αγοραστής θα αντλήσει περισσότερες πληροφορίες για νέες εκδόσεις κλπ.

3. Η οποιαδήποτε υπαίθρια παράγκα δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω. Οι τιμές των βιβλίων είναι συγκεκριμένες και καθορισμένες από τους εκδότες και προστατευόμενες διά του νόμου της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου. Δηλαδή θα πωλεί στις ίδιες τιμές με τα καταστήματά μας και στην ουσία δεν θα προσφέρει τίποτε στους πολίτες. Δεν εξετάζουμε το θέμα της φορολογικής νομιμότητας, το οποίο πολλάκις καταστρατηγείται.

4. Τα βιβλιοπωλεία προστατεύουν τον αγοραστή και ειδικά τις ευαίσθητες και μικρές ηλικίες από μια κακή επιλογή βιβλίου.

5. Πληροφορηθήκαμε επίσης πως οι έχοντες λάβει τις σχετικές άδειες δεν έχουν εντοπιότητα, δηλ. δεν διαμένουν και δεν δραστηριοποιούνται επαγγελματικά εντός της πόλεως Χαλκίδος.

6. Επίσης πληροφορηθήκαμε, και δεν θα θέλαμε να επιβεβαιωθεί, ότι έχει εγκριθεί άδεια σε άτομο που δεν εξασκεί το επάγγελμα του Βιβλιοπώλη.

7. Ο κλάδος μας αριθμεί 20 καταστήματα στην πόλη της Χαλκίδας από τα οποία ζουν τουλάχιστον 40-50 οικογένειες (ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι) που πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

8. Θέμα αισθητικό: Δεν θα πρέπει με τις παράγκες όλο το καλοκαίρι να μεταφέρουμε την ασχήμια του παζαριού στην όμορφη παραλία μας.

Επειδή φρονούμε ότι ο ρυθμιστικός ρόλος σας είναι σημαντικός με ευαισθησία προς τους επαγγελματίες αλλά και για το κοινό της πόλης μας, πιστεύουμε δε πως τα παραπάνω σας έχουν διαφύγει, θεωρούμε πως θα πράξετε τα δέοντα ανακαλώντας τις άδειες ώστε ο κλάδος των Βιβλιοπωλών της πόλης να μην δεχθεί άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για την επιβίωσή του.

Σας πληροφορούμε επίσης πως ο Σύλλογός μας είναι νέος, ξεκίνησε από τον Μάϊο του 2012 και στα σχέδιά μας είναι η διοργάνωση εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών δράσεων «εν ευθέτω χρόνω» και ζητάμε την μελλοντική βοήθειά σας.

Τέλος θα επιθυμούσαμε αντίγραφα των εγκριθέντων αδειών για πάσα νόμιμη χρήση."
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...