Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αναστέλλεται η καταβολή δύο δόσεων για τα δάνεια των πυροπλήκτων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, στο Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του Υπουργού κ. Φίλιππου Σαχινίδη και των πέντε Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, (Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας).


Στη συνάντηση παρευρέθησαν και βουλευτές των ανωτέρω νομών.

Ο κ. Υπουργός, δεσμεύθηκε για την αναστολή καταβολής των 2 πρώτων δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό δημόσιο δανείων, ήτοι των δόσεων της 30ης Ιουνίου 2012 και της 31ης Δεκεμβρίου 2012, οι οποίες θα μεταφερθούν για πληρωμή αντίστοιχα προστιθέμενες στην προτελευταία και τελευταία δόση αποπληρωμής.

Η ανωτέρω δέσμευση αφορά τόσο στα δάνεια που προϋπήρχαν των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και μετετράπησαν σε πυρόπληκτα δάνεια, όσο και τα νέα κεφάλαια που χορηγήθηκαν λόγω των πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για νέα συνάντηση με πρωτοβουλία του, μεταξύ του ιδίου, των Επιμελητηρίων και των διοικήσεων των εμπλεκομένων τραπεζών για τη δυνατότητα αντίστοιχου χειρισμού των μη εγγυημένων από το Ελληνικό δημόσιο πυρόπληκτων δανείων καθώς και εξέτασης του επιτοκίου δανεισμού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...