Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξάρτητο​ι Έλληνες: Συγκρούσε​ις και αποχωρήσει​ς - Στο προσκήνιο ο Μαρκόπουλος

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
Ανοιχτή κρίση ξέσπασε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο πρόεδρος των οποίων Πάνος Καμμένος συγκρούστηκε ανοικτά με τους βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Γιαννάκη, καθώς και με τον εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Ζώη.

Η ένταση σοβούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά σήμερα τα πράγματα ξέφυγαν όταν ο Καμμένος μίλησε για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με την «πατριωτική Αριστερά»!

Τόσο ο Μαρκόπουλος όσο και ο Γιαννάκης ξεσηκώθηκαν και του ζήτησαν εξηγήσεις για τη στρατηγική του κόμματος και τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Εκείνος εξερράγη, φέρεται να είπε «τέρμα, το λήγω εδώ» και σηκώθηκε και έφυγε από τη συνδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Στη συνέχεια συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα και προχώρησε στην καθαίρεση του Κώστα Μαρκόπουλου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ο ίδιος ο Μαρκόπουλος και ο Μιχάλης Γιαννάκης δεν πήγαν στη συνεδρίαση (όπως και ο Χρήστος Ζώης που δεν είναι βουλευτής). Απών ήταν και ο Τέρενς Κουίκ.

Ο Μαρκόπουλος έκανε δήλωση με την οποία, ουσιαστικά, διαχωρίζει τη θέση του κατηγορώντας τον αρχηγό ότι ευθύνεται για το διχασμό και τη διάσπαση του κόμματος.

Εδώ και καιρό, πάντως, τόσο ο Μαρκόπουλος όσο και ο Ζώης θέλουν να επιστρέψουν στη ΝΔ. Θα τους δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς; Δύσκολο -προς το παρόν, τουλάχιστον…

Το ρεπορταζ δημοσιεύει το aixmi.gr, το site  του διευθυντή ειδήσεων του MEGA κ. Χρ. Παναγιωτόπουλου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...