Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΙΒΕΡΙ:Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιμετωπιστεί !

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων και η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και της εκστρατείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της Εύβοιας για τη νόσο, συνδιοργάνωσαν στο Αλιβέρι εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου με θέμα

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΑ  -  ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ» .

Αλτσχάιμερ, μια ασθένεια που επηρεάζει τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σκέψη, τη μνήμη και τη γλώσσα και είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας στους ηλικιωμένους.                                                                                                                                   Η ασθένεια παρουσιάζεται στους άντρες άνω των 65 ετών και στις γυναίκες άνω
των 75. Παρουσιάζεται περισσότερο στις γυναίκες .Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050
ο αριθμός των  ατόμων που θα νοσούν από Αλτσχάιμερ θα έχει διπλασιαστεί και λόγω του μέσου προσδόκιμου μέσου όρου επιβίωσης των ανθρώπων που έχει ανέβει άνω των 85.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους από του παράγοντες κινδύνου. Υπέρταση, διαβήτης, σάκχαρο, παχυσαρκία, κατάθλιψη.
Πρόληψη: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
…….
Η νόσος Αλτσχάιμερ, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, αφορά όλο και μεγαλύτερο αριθμό ελληνικών οικογενειών.
Λέγετε ότι 200.000 ασθενείς υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα εκ των οποίων οι μισοί είναι διαγνωσμένοι και μόνο οι 5000 εξυπηρετούνται από κέντρα ημέρας και ξενώνες. Η έλλειψη της κρατικής μέριμνας είναι τραγική.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη τόσο στα άτομα που νοσούν, όσο και στους περιθάλποντες των ασθενών. 

Το θέμα εισηγήθηκε η κα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ,  Προσωποκεντρική Σύμβουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ Χαλκίδας.
Μετά το τέλος της  ομιλίας, η κα Αγγελίδου απάντησε σε ερωτήματα και προβληματισμούς των παρευρισκομένων.
Παρών στην εκδήλωση, όπως πάντα, ο ακούραστος κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος         Γ. Γραμματέας και ψυχή της Ε. Ε. Νόσου Αλτσχάιμερ Χαλκίδας.                                Δημιουργικός και οργανωτικός έχει αναλάβει το δύσκολο κομμάτι της άρτιας διοργάνωσης των εκδηλώσεων και όχι μόνο. 
Η αίθουσα  του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου ήταν κατάμεστη από ένα κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.
Υποστηρίξτε την εταιρεία Αλτσχάιμερ Χαλκίδας και τους ανθρώπους με άνοια.    Επικοινωνήστε μαζί μας για όποιο σχετικό πρόβλημα σας απασχολεί, για προτάσεις αλλά και για την όποια εθελοντική προσφορά σας. 
Ανάμεσα στους  σκοπούς της είναι η δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια αλλά και των περιθαλπόντων τους.
Η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και  συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” και το Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας φροντίδας ανοϊκών ασθενών και βρίσκεται στην οδό  Μεσσαπίων 4,  341 00  Χαλκίδα.
Για οποιαδήποτε  πληροφορία ή πρόταση προκειμένου να διοργανώσουμε ενημερωτική εκδήλωση και στην δική σας πόλη, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Εύβοιας για τη νόσο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Αγγελίδου στο τηλέφωνο :  69 37 244 646.

Σας καλούμε  όλους να συμμετέχετε.
Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιμετωπιστεί !
Ενημερωθείτε!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...