Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δανείων και επέκταση της αποπληρωμής τους μέχρι το Μάϊο του 2014

H Oμοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας με ανακοίνωσή της "ενημερώνει ότι τέθηκε σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν ήδη χορηγηθεί με εγγύηση του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΕ) και επέκταση της αποπληρωμής τους μέχρι το Μάϊο του 2014 (οπότε και λήγουν τα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου που συνιστούν το μετοχικό κεφάλαιο του ΕΤΕΑΝ).

Η ακριβής διάρκεια της επιμήκυνσης, θα εξαρτάται από τη συμφωνία στην οποία θα καταλήεξει κάθε δανειολήπτης με την τράπεζα του.
Η δυνατότητα παράτασης προσφέρεται τόσο για τα υφιστάμενα όσο και για δάνεια που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες επειδή δεν εξυπηρετούνταν.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τα παραπάνω και τροποποιεί τον Κανονισμό του ΕΤΕΑΝ, βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ρυθμίζει τα ζητήματα αναδιάρθρωσης, δηλαδή παράτασης των δανείων. Η απόφαση υπεγράφει με το ΦΕΚ 3160/28-11-2012. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τις τράπεζες που έχουν υπογράψει συμφωνία".

Η Πρόεδρος
Βούλα Αγιοστρατίτη

Ο Γε.Γραμματέας
Σπυρίδων Γεροντίτης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...