Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" στο στόχαστρο των εργαζομένων αλλά και της... Τρόικας!


Τη στιγμή που η Τρόικα βάζει στο στόχαστρό της τις εταιρίες παραγωγής τσιμέντου και τις κατηγορεί ότι έχουν συγκροτήσει καρτέλ και κρατούν ψηλά τις τιμές στην Ελλάδα, η πολυεθνική Lafarge (ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ)  ανακοίνωσε εφαρμογή προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας από τις 16 Δεκεμβρίου, κατά μία μέρα λιγότερη  την εβδομάδα, στο εργοστάσιο των «Τσιμέντων Χαλκίδας».

Η Διοίκηση του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζομένους σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του νέου μέτρου, που θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Σωματείου επισημαίνει ότι η ίδια η εταιρεία ΑΓΕΤ -ΗΡΑΚΛΗΣ υποβάθμισε το εργοστάσιο της Χαλκίδας, περιορίζοντας τις δραστηριότητές του και επισημαίνει:

«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι η κρίση στην αγορά του τσιμέντου έχει επιλεκτική συμπεριφορά και χτύπησε αποκλειστικά και μόνο το τσιμεντάδικο  της Χαλκίδας.

Γιατί την ίδια ώρα που με ευθύνη της υπολειτουργεί το εργοστάσιο της Χαλκίδας, τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου της λειτουργούν ασταμάτητα απασχολώντας υπερωριακά  τους εργαζόμενους και μάλιστα παράνομα, όπως άλλωστε διαπίστωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Να επισημάνουμε επίσης ότι σε κανέναν άλλον εργασιακό χώρο (εργοστάσια-κεντρικά γραφεία-κέντρα διανομής), όχι μόνο του ομίλου Lafarge, αλλά και των υπολοίπων εταιρειών παραγωγής τσιμέντου, δεν έχουν παρθεί παρόμοια «μέτρα».

Όλα όσα επιχειρεί σε βάρος μας η Lafarge, πέρα από τις οικονομικές συνέπειες, έχουν σαν κύριο στόχο να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Πιστεύει πως έτσι θα πετύχει ευκολότερα τα σχέδια της που είναι η διάλυση του σωματείου μας και η επιβολή  «μνημονιακών» σχέσεων εργασίας.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...