Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Χαλκίδα: Κάνουν αγώνα για να μην μπει λουκέτο στα σχολεία!

Αγώνα δρόμου κάνει η δημοτική αρχή της Χαλκίδας για να μην κλείσει ούτε ένα σχολείο όταν θα αρχίσουν τα κρύα.

Το αίτημα πολλών Δήμων προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο.

Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010. Την ώρα που πολλά σχολεία στην Βόρεια Ελλάδα είναι έτοιμα να βάλουν λουκέτο, στην Χαλκίδα, γίνεται ένας αγώνας για να βρεθεί πετρέλαιο.

Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Ελένη Αϊδίνη συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Μιλώντας στο evianews τόνισε: "θα εξασφαλιστούν τα χρήματα εκείνα που θα επιτρέψουν την καλή λειτουργία των σχολείων και φέτος, φροντίζοντας να μη λείψει τίποτα από τα απαραίτητα λειτουργικά."

Απαντώντας στην αγωνία των γονιών για την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία είπε ότι θα μεριμνήσει στην έγκαιρη κάλυψη των αναγκών σε πετρέλαιο ανάλογα και με τις περσινές ανάγκες και δε θα μείνει κρύα ούτε μία αίθουσα. Τόνισε δε ότι οι γονείς δεν πρόκειται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και ότι το πρόβλημα δεν θα μετακυλήσει στην ήδη οικονομικά επιβαρυμένη ελληνική οικογένεια.
evianews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...