Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Λουκέτο στο εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στη Χαλκίδα

Η εταιρεία αντιδρά στην κατάληψη των εγκαταστάσεων από απολυθέντες, κλείνοντας το εργοστάσιο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιστορική βιομηχανία ξύλου ΣΕΛΜΑΝ δεν έχουν τελειωμό.

Εκτός από τη μείωση των παραγγελιών λόγω της ύφεσης και των υψηλών δανείων, η διοίκηση αποφάσισε την Τετάρτη να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της Χαλκίδος στην περιοχή Βασιλικόγιατί όπως καταγγέλλει, ομάδα απολυθέντων έχει καταλάβει εδώ και πέντε ημέρες την πύλη του εργοστασίου απαγορεύοντας την έξοδο των παραχθέντων προϊόντων και την εκτέλεση των παραγγελιών της εταιρείας.

«Οι καταληψίες απαιτούν άμεση καταβολή δόσης αποζημίωσης απόλυσης, την οποία η επιχείρηση, λόγω των έκτακτων δυσμενών συνθηκών, που πλήττουν την ελληνική αγορά, έχει καθυστερήσει να καταβάλει από 2 έως 40 ημέρες κατά περίπτωση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι λοιπές δόσεις καταβάλλονταν με απόλυτη συνέπεια.
Παρά τη ρητή αναγνώριση της υποχρέωσής μας προς τους απολυθέντες, την εκ μέρους της διοίκησης της ΣΕΛΜΑΝ πρότασηγια τμηματική αποπληρωμή των οφειλομένων σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 5.10.2012 και τη διαβεβαίωση για έγκαιρη εφεξής καταβολή των λοιπών δόσεων,οι καταληψίες είναι ανένδοτοι, ζητούν άμεση και ολοσχερή εξόφληση της δόσης και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν και γνωρίζουν ότι παρανομούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται πως η εταιρεία θα συνεχίσει κανονικά τη βιομηχανική παραγωγή από το εργοστάσιο της Κομοτηνής, καθώς και τη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της από το δίκτυό της.

Τα τελευταία χρόνια η ΣΕΛΜΑΝ μετρά συνεχώς απώλειες από την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Υπό τον έλεγχο πλέον της Alfa Wood, η ιστορική βιομηχανίαβρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης προχωρώντας σε ανακατανομή του συνόλου της παραγωγικής δραστηριότητας, σε αναδιοργάνωση ειδικοτήτων και σε μείωση του προσωπικού της.

Το προσωπικό από 891 άτομα το πρώτο εξάμηνο του 2009 έχει περιοριστεί στα 374 άτομα το πρώτο εξάμηνο του 2012, αλλά οι επιδόσεις δεν έχουν βελτιωθεί.

Τα αποτελέσματα είναι ζημιογόνα, οι υποχρεώσεις ξεπερνούν τα185 εκατ. ευρώ και ο τζίρος διαρκώς φθίνει (μόνο 24 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο του 2012, όταν σε ετήσια βάση τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσε τα 150 εκατ. ευρώ).

Πηγή: tovima.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...