Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"Αναμαίνεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την παράκαμψη Χαλκίδας".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ


"Αναμαίνεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την παράκαμψη Χαλκίδας". Αυτή είναι η απάντηση που έλαβε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, από την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος για την παράκαμψη της Χαλκίδας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος αναφέρει:

Σε απάντηση του ερωτήματος σας σας γνωστοποιούμε ότι: το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας (με περιπορεία Βαθροβουνίου) στο τμήμα από τις Εργατικές Κατοικίες εως τα Ψαχνά, έχει εγκριθεί περιβαλλοντικά με Κοινή Υπουργική Απόφαση από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Υπ.Γεωργίας, το Υπ.Πολιτισμού και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η ισχύς της προαναφερόμενης ΚΥΑ έληξε και ο φορέας του έργου προέβει στη σχετική διαδικασία για την παράταση της, προβαίνοντας παράλληλα και στην προσθήκη επιπλέον τεχνικών έργων, απαραιτήτων για την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω οδικού έργου, τα οποία όμως δεν περιλαμβάνονταν στην προαναφερόμενη ΚΥΑ ΕΠΟ.

Ως εκ τούτου βάσει της κείμενης νομοθεσίας κρίθηκε απαραίτητο νατηρηθεί η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα επιπλέον τεχνικά έργα προκειμένου να συμπεριληφθούν στην ΚΥΑ ΕΠΟ.

Η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την τροποποίηση και παράταση της χρονικής διάρκειας βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα εφόσον συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις των συναρμοδίων υπηρεσιών και φορέων".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...