Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Υπουργειο προς Αναγνωστάκη: Επιβάλαμε πρόστιμα - έγιναν μηνύσεις κατά της ΣΕΛΜΑΝ...

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη ΣΕΛΜΑΝ και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί απαριθμεί το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκη Δημήτρη με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων της βιομηχανίας του Βασιλικού.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας γνωστοποίησε όλες τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρμόδια Κοινωνική Επιθεώρηση Εύβοιας, οι οποίες περιλαμβάνουν την υπ'αριθμ. 3808/5.10.2012 μήνυση κατά των υπευθύνων της επιχείρησης για μη καταβολή δόσεων αποζημιώσεων σε ενενήντα τρεις (93) εργαζόμενους καθώς και τη μήνυση υπ'αριθμ 3928/12.10.2012 επίσης για τη μη καταβολή δόσεων αποζημιώσεων που αφορούσε επιπλέον δεκατέσσερις (14) εργαζόμενους.

Επιπλέον το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενημερώνει πως η Κοινωνική Επιθεώρηση Εύβοιας κατά το έτος 2012 έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 99,000.00 που αφορούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων κατά τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο και Αύγουστο του 2012 και 30,000.00 για τη μη καταβολή των κουπονιών του Πάσχα του 2012.

Επίσης μεγάλος αριθμός μηνύσεων έχει κατατεθεί κατά των υπευθύνων της εταιρείας από την Κοινωνική Επιθεώρηση Εύβοιας για μη καταβολή δεδουλευμένων και για μη κατάθεση προγράμματος εργασίας. Ενώ μηνυτήριες αναφορές έχουν κατατεθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις παραβίασης και παρακώλυσης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...