Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αναγνωστάκης φέρνει στη Βουλή το θέμα της επένδυσης της SIEMENS στην ΕΒΙΟΠ –ΤΕΜΠΟ

Κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα 3-9-2012, ύστερα από ενημέρωση και αίτημα του Δ.Σ. των εργαζόμενων της ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ, ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετική με πιθανή επένδυση.


Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Στην ΕΥΒΟΙΑ, στο Βασιλικό Χαλκίδας, εδρεύει η εταιρία ΕΒΙΟΠ –ΤΕΜΠΟ ΑΕ,που είναι βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού, με πολύ καλή κτηριακή υποδομή, υψηλή τεχνολογία και προσωπικό με άριστη τεχνογνωσία και επιπλέον διαθέτει μεγάλη οικοπεδικά ανενεργή καλυψιμότητα.
Η μετοχική της σύνθεση  είναι:
  • SIEMENS  48%  (37% SIEMENS AG ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ & 11% SIEMENS ΕΛΛΑΣ)
  • Η Γερμανική εταιρία FHOENIX  CONTACT  31%
  • Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος  21% .
Η  εταιρία  είναι 100% εξαγωγική. Το 2011 οι επενδύσεις της  ήταν περίπου 3,5 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της 35 εκατ. ευρώ περίπου.

Πρόσφατα η SIEMENS ήλθε σε συμφωνία με το ελληνικό κράτος και  μεταξύ άλλων ανέλαβε να επενδύσει  ένα σημαντικό ποσό εκατοντάδων εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων εργοστασίων και θέσεων εργασίας.

Ανεξάρτητα από την πλήρη διαφωνία μου ως προς τον τρόπο αλλά και το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε κι από τη ΔΗΜ.ΑΡ., το κόμμα του οποίου είμαι βουλευτής, είμαι αναγκασμένος να υπερασπιστώ τις θέσεις εργασίας και να διεκδικήσω τα αυτονόητα για την περιοχή της Εύβοιας, που το ποσοστό ανεργίας είναι το υψηλότερο στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Η Εύβοια όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, μαστίζεται από την ανεργία και την αποβιομηχάνιση. Πολλές μεταποιητικές βιομηχανίες της έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες έχουν μειώσει δραματικά το προσωπικό τους ή βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος. Επιπλέον η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ είναι ενταγμένες στο στόχο II και έτσι έχουν μειωθεί οι πιθανότητες επενδυτικών προγραμμάτων της Ε.Ε.

Για όλους  τους  παραπάνω λόγους είναι σημαντικό όπως μεριμνήσετε, ένα μέρος της συμφωνηθείσης επενδυτικής δραστηριότητας της SIEMENS να υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ, γεγονός που θα ανακουφίσει σε κάποιο βαθμό τη χειμαζόμενη τοπική κοινωνία.

Ερωτάσθε λοιπόν κ. Υπουργέ:
  • Τι προτίθεστε να κάνετε και πως θα μεριμνήσετε  ώστε η ΕΥΒΟΙΑ και συγκεκριμένα η Μονάδα της ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ στο Βασιλικό Χαλκίδας, να γίνει  υποδοχέας μέρος της σχεδιαζόμενης νέας επένδυσης από την SIEMENS;"
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...