Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέδριο για την «Πρόληψη Καρκίνου» στη Κύμη

Στον ερευνητή γιατρό, «που χάρισε ζωή στις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου»,  Γεώργιο Παπανικολάου, είναι αφιερωμένο το 1o  Πανελλήνιο Συνέδριο, που πρόκειται να λάβει χώρα, στη γενέτειρά του πόλη, τη Κύμη Ευβοίας. Το Συνέδριο  έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τη Παρασκευή 21 έως και τη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Kymi Palace, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου» (Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης Πληροφόρησης και ΄Ερευνας  του καρκίνου).

Το συνέδριο έχει το γενικό τίτλο «Πρόληψη Καρκίνου».  Οι επιστήμονες σύνεδροι έχουν προγραμματίσει να εισηγηθούν για θέματα όπως «Η αξία του τεστ Παπανικολάου στη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου

της μήτρας», «Βιογραφία και αποτίμηση του έργου του Γεωργίου Παπανικολάου», «Η εξέλιξη της κυτταρολογίας στη διάγνωση του καρκίνου: ο ρόλος της παρακέντησης οργάνων δια λεπτής βελόνης (FNAC)», «Πρόοδοι στην πρόληψη του καρκίνου», «Νεότερα δεδομένα στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του τραχήλου της μήτρας (ΚΤΜ)», «Πρόληψη των HPV σχετιζομένων καρκίνων», «Η πρόληψη γυναικολογικών και άλλων καρκίνων στην Ελλάδα του 21ου  αιώνα», «Ο ρόλος των εμβολίων στην προληπτική Ιατρική». 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...