Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πρασίνισε η "Ψηλή Γέφυρα" Χαλκίδας

Στην εγκατάσταση πρασίνου, στην είσοδο της πόλης από την Υψηλή Γέφυρα, στο χώρο όπου και το άγαλμα του Γ. Παπανικολάου, προχώρησε η Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων.

Μια παρέμβαση που αποπνέει αίσθηση φροντίδας, προσδίδει χρώμα και ομορφαίνει την περιοχή, βελτιώνοντας κατά πολύ την πρώτη εικόνα του επισκέπτη της πόλης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τις αρχές Ιουλίου και υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου.

Το κόστος για την προμήθεια όλων των υλικών (υλικά άρδευσης, φυτικό υλικό, βελτιωτικά εδάφους, φυτοπροστατευτικά προϊόντα κ.α.) υπολογίζεται στα 10.000 ευρώ και καλύπτεται από ίδιους πόρους.

Μεταξύ άλλων,
- εγκαταστάθηκε αρδευτικό σύστημα, το οποίο τροφοδοτείται από δεξαμενή που πρόκειται να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ (προς το παρόν, γεμίζει με τη μεταφορά νερού από υπηρεσιακά βυτία)

- εγκαταστάθηκαν χλοοτάπητας και φυτά, η επιλογή των οποίων έγινε με βάση την αντοχή που απαιτείται στις έντονα ξηροθερμικές συνθήκες της περιοχής. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί 700 κυβικά μέτρα κηπευτικού χώματος, στα οποία έχουν σπαρθεί 3,5 στρέμματα χλοοτάπητα και έχουν φυτευτεί 15 δένδρα και 450 θάμνοι. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα έχουν φυτευτεί ακόμη 30 δένδρα και 1300 θάμνοι.

Μετά τη μόνιμη σύνδεση του δικτύου άρδευσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ, σχεδιάζεται η επέκταση των φυτεύσεων και σε άλλους χώρους της Υψηλής Γέφυρας που είναι ακόμη αδιαμόρφωτοι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...