Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία οι σύλλογοι και τα σωματεία Αλιβερίου

Το Συνδικάτο μετάλλου Ευβοίας, το σωματείο Οικοδόμων Αλιβερίου και Νότιας Εύβοιας και το Σωματείο Εργαζομένων ΒΙΟΜΕΚ ΑΒΕΤΕ καλούν όλους τους μαζικούς φορείς του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου να δώσουν το παρόν στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου 2012, στις 10.30 πμ στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Εμπορική Τράπεζα).

Διαβάστε την κοινή επιστολή των συλλόγων και των σωματείων:
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.
Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση.
Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων.
Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ότι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.

Τα παραπάνω σωματεία  ζητούν να συνεδριάσουν τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής μας και να αποφασιστεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στις αποφάσεις της κυβέρνησης, εργοδοτών, με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 ΣΕΠΤΕΒΡΗ.
Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...