Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Λαϊκή Συνέλευση στην Κύμη

Πραγματοποιήθηκε στην Κύμη και στην αυλή του Δημαρχείου, η καθιερωμένη πλέον Λαϊκή Συνέλευση του Αυγούστου για το 2012. Μια συγκέντρωση των κατοίκων της Κύμης, που καθιέρωσε ο τότε Δήμαρχος Κύμης κ. Θωμάς Δημήτριος, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του τότε Δήμου Κύμης και που τώρα εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία και σαν Δήμαρχος του νέου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, σχεδόν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Την Λαϊκή Συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης Αγγελής, συνέχισε η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κύμης και αρμόδια για τα πολιτιστικά του Δήμου κ. Μπάτσα Αρετή και ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος , πριν δεχθεί ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους πολίτες της Κύμης.

Ο Δήμαρχος κ.Θωμάς αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του Δήμου που εξελίσσονται στην περιοχή της Δ.Κ.Κύμης, όπως η συνέχιση των εργασιών στο σπίτι του "Γ.Ν.Παπανικολάου", στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κύμης, στο Β' βιολογικό σταθμό λημμάτων που θα λύσει προβλήματα της Κύμης, της Παραλίας και μελλοντικά της Πλατάνας, το λιμάνι της Κύμης, το γήπεδο, την ύδρευση που εφέτος ήταν η καλύτερη χρονιά για την Κύμη, το δρόμο του στομίου, την ανάβαση Κύμης και άλλα.

Η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή αναφέρθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού που παρά την γενική κρίση που υπάρχει, έχουν καταστεί πλέον θεσμός, όπως το Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών,το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων στην καλαθοσφαίριση, καθώς και το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συνόλων. Τέλος αναφέρθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στο όνομα του Γ. Παπανικολάου που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Κύμη.

Ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού και πόρων, αλλά και στις εργασίες που έγιναν και αφορούσαν:

α. Καθαρισμό ακτών από Κάβο μέχρι Στόμιο με την εθελοντική συμμετοχή Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου, Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Τραπεζών και του ΚΤΕΛ Ευβοίας.
β. Χώροι στάθμευσης στο Σουτσίνι και γενικές βελτιώσεις σε ακτές λουομένων.
γ. Καθαρισμός Ρεμάτων.
δ . Ανταπόκριση σε θέματα πολιτών.
ε. Νεκροταφείο Εισοδίων Παναγίας Κύμης-Οστεοφυλάκιο.
στ. Αντικουνουπική προστασία.
ζ. Δακοκτονία.
η. Απορρίμματα και προτάσεις για τη λύση του προβλήματος (Χώρος ΣΜΑ.)
θ. Παρουσιάσεις θεμάτων που αφορούν τη Δ.Κ.Κύμης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης ζήτησε από τους Κυμαίους περισσότερη συμμετοχή και εθελοντική προσφορά.

Τέλος ο Δήμαρχος απήντησε σε ερωτήσεις Δημοτών για διάφορα θέματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...