Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Τσίπρας σε στελέχη για «Βαβέλ ΣΥΡΙΖΑ»: Ξυπνήστε, δεν είμαστε στο 4,5%

Να βάλει φρένο στις διάφορες δηλώσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με δύο ή και τρεις διαφορετικές γραμμές σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, προσπαθεί ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύοντας στα στελέχη ότι το κόμμα δεν είναι πια στο 4,5%.
Κατανοώντας την εικόνα Βαβέλ που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Λαφαζάνη-Κουράκη-Στρατούλη για την χρεοκοπία της χώρας -τις οποίες εκμεταλλεύθηκε πολιτικά η ΝΔ- αλλά και τις δύο διαφορετικές γραμμές που εμφάνισε στο θέμα της φοροδιαφυγής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με σειρά τηλεφωνικών επαφών να βάλει ένα τέλος. Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας Τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει τις διακοπές του στο Ρέθυμνο, επικοινώνησε με αρκετά στελέχη του κόμματος υπενθυμίζοντς τους ότι το κόμμα δεν είναι πλέον στο 4,5% αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση και δεν έχει την πολυτέλεια να εμφανίζει διαφορετικές γραμμές.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει «μηχανισμός αντίπαλων δυνάμεων» που λειτουργεί ως «μεγεθυντικός φακός» σε οτιδήποτε προέρχεται από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και διαστρεβλώνει όσα λένε τα στελέχη του.

Τελευταίο κρούσμα αυτής της μεγέθυνσης ήταν η σχεδόν θετική για τους φοροφυγάδες τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα για τα γεγονότα της Ύδρας (κατηγόρησε την κυβέρνηση για σόου με τα ΜΑΤ) .Λίγο μετά, προφανώς με την άδεια της ηγεσίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έσπευδε να ξεκαθαρίσει τη θέση του κόμματος χαρακτηρίζοντας «απεχθές» το «δίκιο του φοροφυγά». Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης πήρε αποστάσεις από τον κ. Δρίτσα, τονίζοντας ότι όταν τον δει θα του κάνει παρατηρήσεις για όσα είπε, καθώς «δεν είναι αρμόδιος για την οικονομική πολιτική»...
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...