Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τα κράνη θα σώσουν από την .. πτώση την Ηλεκτρομηχανική Κύμης;

Θα κατασκευάζει κράνη η Ηλεκτρομηχανική Κύμης και υπάρχει σχέδιο για τη διάσωσή της; Αυτά είναι τα δύο ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, (ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Εύβοιας Δημ. Αναγνωστάκης) και επισημαίνουν σε ερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς:

"Σε συνέχεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκήθηκε κατά τα δύο προηγούμενα έτη, για το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, τόσο μέσω της ερώτησης με αρ. πρωτ. 93/21-7-2010 και επίκαιρης ερώτησης με αρ. πρωτ. 298/6-12-2010 όσο και των αναφορών με αριθμό πρωτ. 338/21-10-2011 και 5-4-2012, επανέρχομαι με τη συγκεκριμένη ερώτηση να διερευνήσω τις προθέσεις του Υπουργείου για τη Μονάδα αλλά και για την τύχη των εργαζόμενων σε αυτή.

Όπως, ίσως σας είναι γνωστό η Ηλεκτρομηχανική Κύμης, ενώ διαθέτει όλες τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες παραγωγής άριστου αναλώσιμου στρατιωτικού υλικού, βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια και απαξίωση.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι:

1ον η υποβάθμιση του ρόλου του εργοστασίου στην παραγωγική διαδικασία,

2ον η ανασφάλεια και η αγωνία των εργαζόμενων, που αντιλαμβάνονται πως μόνο με την έναρξη της παραγωγής έχουν πιθανότητες να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους και το μεροκάματό τους.

3ον η δυσφορία της τοπικής κοινωνίας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του προβλήματος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τέλος

4ον η συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας σε χαλεπούς καιρούς.

Σας υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης της απασχόλησης στην περιοχή, της στήριξης της τοπικής οικονομίας καθώς και στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, το ΥΠ.ΕΘ.Α έχει δεσμευτεί (Φ.900α/8827/12215/7-10-2011) να αναθέσει το έργο κατασκευής 75.000 κρανών, αφού η μονάδα διαθέτει τις προϋποθέσεις εκτέλεσης του παραπάνω έργου.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Είναι στις προτεραιότητές σας να αναθέσετε το έργο κατασκευής κρανών στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

2. Υπάρχει κάποιο σχέδιο που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της μονάδας και τις θέσεις εργασίας των εργαζόμενων σ’ αυτήν;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αναγνωστάκης Δημήτρης

Πανούσης Γιάννης

Γιαννακάκη Μαρία"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...