Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ο Στάθης Δρογώσης "τα χώνει" στον Διονύση Τσακνή για την... Παπαχρήστου

Η υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου , η οποία αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχει προκαλέσει δεκάδες συζητήσεις τόσο σε ιδιωτικό, όσο και σε δημόσιο επίπεδο, απασχολώντας επώνυμους και μη. Ο Διονύσης Τσακνής ήταν ένας από εκείνους που εμμέσως πλην σαφώς στάθηκαν στο πλευρό της αθλήτριας, ξεκινώντας έτσι μια δημόσια διαφωνία με τον Στάθη Δρογώση.

Ειδικότερα, ο Διονύσης Τσακνής είχε αποδώσει το σχόλιο της αθλήτριας κυρίως σε αφέλεια λόγω ηλικίας, κάτι με το οποίο διαφώνησε έντονα ο Στάθης Δρογώσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε γράψει στο λογαριασμό του στο twitter: «Διάβασα επιστολή Τσακνή. Αυτός διάβασε τα tweets της νεοναζί αθλήτριας; Θα μας τρελάνουνε ρε παιδιά. Βιασμός της λογικής μέρα με τη μέρα. Κάθε φορά που ένας ευαίσθητος παρηγορεί τη νεοναζί αθλήτρια ένας νεοναζί ακονίζει το μαχαίρι του για να σκοτώσει μετανάστες ή αντιρατσιστές. Τελικά οι καλλιτέχνες είμαστε χειρότεροι κι από τους πολιτικούς. Για τα εισιτήρια στρογγυλεύουμε απόψεις. Μην τυχόν και χάσουμε Κοινό. Όλοι οι καλλιτέχνες είμαστε προοδευτικοί εκ του ασφαλούς. Και για όσο εγκρίνει το κοινό μας. Με την ακροδεξιά να ανεβαίνει αλλάζουμε κι εμείς».

Τώρα, ο Διονύσης Τσακνής απάντησε στην ανάρτηση του συναδέλφου του με μια μακροσκελή επιστολή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα mao.gr, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για κάποιους είναι εύκολο να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, ή να δώσουν την κουτσομπολίστικη εκδοχή ενός ζητήματος που σίγουρα πρέπει να συζητηθεί, αλλά με άλλους όρους.

Παράλληλα, τονίζει την αναγκαιότητα να απευθυνθεί η κοινωνία σε κάποια παιδιά που κολακεύτηκαν απ' την «κρυφή γοητεία του ναζισμού», μ' έναν διαφορετικό τρόπο απ' τον συνήθη της καταγγελίας.

«Δες το σα μια σπορά, που ίσως καταφέρει κάποτε να καρπίσει. Αλλά κι αν ακόμα, αυτό δεν συμβεί μαζικά, έναν και μόνο να κερδίσεις απ' τα νύχια του φασισμού, (και δεν αναφέρομαι στην αποδέκτρια μόνο της επιστολής μου) πάλι κέρδος είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...