Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κρανίου τόπος η κεντρική Εύβοια

Κρανίου τόπος η κεντρική Εύβοια. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε  από το οικισμό της Μουρτερής στην Κύμη και συνεχίζεται, πέρασε από τα χωριά Οκτωνιά και Αυλωνάρι, είχε ως αποτέλεσμα να κατακάψει δασικές εκτάσεις.

Το μοναστήρι της περιοχής κινδύνεψε να παραδοθεί στις φλόγες καθώς επίσης και κατοικίες.

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις έγιναν στάχτη, στη νότιο Εύβοια, από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Οι κάτοικοι της Αχλαδερής και της Κορασίδας έζησαν εφιαλτικές στιγμές χθες το βράδυ, καθώς η πυρκαγιά πολιόρκησε τα χωριά τους.

Απομακρύνθηκαν παραθεριστές

Ο πύρινος εφιάλτης απείλησε μέσα σε λίγες ώρες για δεύτερη φορά το χωριό Αχλαδερή. Οι επίγειες δυνάμεις δημιούργησαν προστατευτικό κλοιό γύρω απο το ορεινό χωριό και την τελευταία στιγμή σταμάτησαν τις φλόγες.

Πιο τραγική η κατάσταση στον παραθαλάσσιο οικισμό Κορασίδα, όπου ο αέρας ώθησε το πύρινο μέτωπο μέσα στον οικισμό.

Η αστυνομία απομάκρυνε με ασφάλεια τους παραθεριστές και από χωματόδρομο τους μετέφερε στον οικισμό Κάλαμος.

Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη και αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τα πύρινα μέτωπα. Τις πρωινές ώρες η φωτιά με τη βοήθεια των εναέριων μέσων οριοθετήθηκε.

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Κορασίδα και οι φλόγες έγλυψαν τις αυλές των σπιτιών. Ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς, ενώ τρία υπέστησαν ζημιές.

Στη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις και τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις από το Πυργί μέχρι τον Κάλαμο έγιναν στάχτη.

Η φωτογραφία από την καταστροφή  είναι από την προσωπική του σελίδα στο ιντερνετ του Γιάννη Σιαγιάννη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...